Znaci zato sto je neko ulozio svoju ustedjevinu ili kupio garsonjeru za 40k sada, samo zbog njega, i njemu slicnih, mora ostati renta min 200, a mozda i 250e? Da li ste vi svesni sta pisete? Recite da se zezate
Pocetkom 2017 jedan bitcoin bio oko 1000$ u decembru iste god oko 19.000$ a u decembru 2018. oko 3.000$ i sta, onaj ko je uzeo u januaru 2017. i prodao u decembru je rekao ej pa nije ok sto sam zaradio 19puta na ulozen dolar ili onaj sto je tad kupio je trebao da kaze ej pa nije ok sto sam za god dana, tj u decembru 2018. izgubio 85% ulozenog. Kakva realnost u ekonomiji?
A zasto je kupio garsonjeru za 40k, jel ga neko terao? Nije! Preuzeo je rizik, a da li ce se rizik isplatiti, vreme ce pokazati.
Barel je oko Nove Godine bio 60$, a danas oko 22-25$. Otisla cena skoro za 60-70% dole i sta sad proizvodjaci nafte da kaze, hej pa mi smo ulozili nas novac i ne moze sad barel da se strmoglavi?
Ili vlasnici hotela, treba da kazu, hej pa mi smo ulozili ustedjevinu ili digli kredite za izgradu smestajnih jedinica, ne moze sad da nema ni jednog jedinog gosta!! Italija, Francuska, Spanija, Hrvatska.. stize letnja sezona, sta oni treba da kazu? Imace gostiju al juce..
Ili vlasnik akcija da kazu, hej, ali ja sam ulozio svoj penzioni fond ili ustedjevinu u akcije ne moze sad da se strmoglavi vrednos akcije, meni to ne odgovara!
A te price, pitaj EPS ili SBB za snizenje cene, su odlicne, ali vi niste ni EPS a ni SBB. Uostalom, uvek moze da se odjavi SBB.
Koja je cena goriva bila pre dva tri meseca, a koliko je otisla dole u poslednjih dve nedelje na pumpama?
Jel odgovaralo onima sto iznajmljuju to sto je renta za poslednje dve godine otisla za 50% gore, pa nije. Da li je iko rekao, ok, ja necu dizati rentu, to nije ok prema onima sto iznamljuju. mozda jedan u njih hiljadu. Svi ostali su brze bolje podigli. Jbg, sada ce ici dole, nema tu mnogo filozofije ili emocija.