Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura...

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 27 mar 2021 09:56 #801

• Neskov
  • Neskov's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 547
  • Primljenih Zahvalnica: 356
Ne znam da li je ovde najbolje da se postavi vest. Ako nije nek admini premeste

www.novisadinfo.info/2021/03/autobusi-i-...-novom-sadu.html?m=1

Autobusi snimaju automobile koji su u žutoj traci...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Yokai, sergio-m, Blavak, valjan, Teki, Чиле

Саобраћај у граду, проблеми, (не)култура... 27 mar 2021 19:25 #802

• Чиле
  • Чиле's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Ђеносајдал
  • Poruka: 1084
  • Primljenih Zahvalnica: 4085
Добра ствар, ваљда ће уродити плодом.
Zahvalnici: sergio-m

Саобраћај у граду, проблеми, (не)култура... 30 mar 2021 15:38 #803

• tetris
  • tetris's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 306
  • Primljenih Zahvalnica: 817
www.instagram.com/p/CNCckD-HhXz/
Kod "obelixa"

Izvor: NSvoznje instagram profil
Zahvalnici: Cookie, sergio-m, Blavak, valjan

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 14 apr 2021 09:47 #804

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3984
  • Primljenih Zahvalnica: 9383
Juce sam prisustvovao nemilom dogadjaju kada je vozilo u kome je trajala obuka vozaca zatrubila vozilu koje se ispred njega ukljucilo u traku, verovatno neprimereno.
Vozac ispred njih je zakocio, stao nasred puta, izasao iz auta i krenuo ka vozilu auto skole i poceo da vise: Sta je bre bilo!? Posto sam bio u prolazu nisam mogao da ostanem i vidim epilog dogadjaja ali nisam mogao da verujem to sto sam video.
Poslednja izmena: 14 apr 2021 14:18 od limanac. Razlog: typo
Zahvalnici: sergio-m, Toni021

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 14 apr 2021 11:01 #805

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1244
  • Primljenih Zahvalnica: 1669
kao u prirodi da ne kazem dzungli zakon jaceg ...primati i njima slicni....

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 24 apr 2021 08:08 #806

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1181
  • Primljenih Zahvalnica: 2345
“nemojte da ste Kraljevčanin koji se na Slaviji oktobrom u nedelju u 16h po kiši isključuje u Beogradsku“

blog.kokanovic.org/analiza-saobracajnih-nezgoda-2016-2020

Znači, raskrsnica bul. Oslobođenja i Futoške najproblematičnija u NS... Mada, ni parking ispred BIGa nije "cvećka" :)

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 24 apr 2021 08:20 #807

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8654
  • Primljenih Zahvalnica: 37372
KAd smo već u ovoj temi. Prekjuče u Futoškoj ulici. Fotkano iz vozija javnog prevoza.
Zahvalnici: Yokai, sergio-m, Duja

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 16:36 #808

• tetris
  • tetris's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 306
  • Primljenih Zahvalnica: 817
Voleo bih da čujem mišljenja ovde o semaforima po NS-u, konkretno to famozno uslovno DESNO.

Ono što mi smeta, a verovatno i mnogim pešacima jeste to što se uslovno zeleno uključi 2-3 sekunde pre nego što pešacima krene zeleno.
I onda kao što znate, nastaje vrlo često skoro pa naletanje automobila na pešake koji su taman zakoračili na svoje čisto zeleno.

Bukvalno kad god krenem negde peške to se desi na skoro svakom semaforu.
Jedino je dobro što su se izgleda i pešaci i biciklisti navikli na ovu pojavu pa svi prvo dobro pogledaju levo da li im dolazi neko vozilo koje se obično uvek fino zaleti :D

Situacija pre neki dan u samom centru ko NORK-a. Ljudi od NORKa prelaze ka "radijator" zgradi, a Autobus (harmonika) bez frke preseca bukvalno 30 ljudi koji su imali čisto zeleno.
Ja bukvalno sa druge strane ulice gledam i ne mogu da verujem...

Što bi rekli TL;TR

Ali zar nema neko rešenje za ovo? Da se uslovno zeleno uključuje 2-3 sekunde nakon zelenog za pešake?
:/
Poslednja izmena: 11 maj 2021 16:38 od tetris.

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 19:09 #809

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4226
  • Primljenih Zahvalnica: 3199
Ili nekoliko sekundi pre zelenog za pešake i da se isključi kada se njima uključi zeleno. Nema logike, slažem se

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 20:40 #810

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
Meni da prostite idu na ganglije ljudi koji setaju decu bici stazama. Pre neki dan sam umalo imalo lancani sudar jer je setao kolicima na bici stazu bez gledanja u Branka Bajica. Nas trojica biciklista jedva se ne poubijasmo medjusobno, a ni deset minuta pre toga umalo da udarim coveka koji je silazio na bici stazu sa detetom u kolicima izmedju semafora kod Lidla i Rumenacke, jer ga nisam video iza parkiranih kola na trotoaru. Mozda sam vec pricao na ovu temu, ali ovo najnovije desavanje mi je obnovilo nervozu.

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 21:03 #811

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Jbg, trotoari su takvi da je sa kolicima nekada neophodno ići bici stazom. Npr., na većini pešačkih prelaza. Razni odvodi za vodu, razrovani trotoari, oluci, poneki stepenik.... Sve je to problem za ljude koji šetaju bebe.

Tema je o problemima u saobraćaju. Nije konkretno pitanje za tebe, ali primećujem masu biciklista koji voze kao da uopšte nisu nezaštićena grupa u saobraćaju. Bicikl se vozi polako, normalno. Ako se sudariš sa kolima ode ti život, a vozač poliranjem limarije reši problem. Bez obzira na to ko je kriv....

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 21:32 #812

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Cookie napisao/la:
Jbg, trotoari su takvi da je sa kolicima nekada neophodno ići bici stazom. Npr., na većini pešačkih prelaza. Razni odvodi za vodu, razrovani trotoari, oluci, poneki stepenik.... Sve je to problem za ljude koji šetaju bebe.

Tema je o problemima u saobraćaju. Nije konkretno pitanje za tebe, ali primećujem masu biciklista koji voze kao da uopšte nisu nezaštićena grupa u saobraćaju. Bicikl se vozi polako, normalno. Ako se sudariš sa kolima ode ti život, a vozač poliranjem limarije reši problem. Bez obzira na to ko je kriv....
Razumem ja to, ali isto tako vidim ljude kojima to nije problem i setaju bebe redovno na trotoaru. Ovako je samo tragedija koja ceka da se desi, da neko udari u kolica, pogotovo kada ljudi kao onaj gospodin izlaze na stazu (gde im realno nije mesto) bez da gledaju. I ima biciklista zaista koji voze kao muve bez glave, ali ovde niko nije vozio neprimereno, na srecu. Da je bilo neprimerene voznje neko bi definitivno bio povredjen, barem u mojim slucajevima. Isto to vazi i za kola, desavalo mi se X puta i video sam da se drugima desava, da stane neki automobil na prelazu, i da onda neko jurne iz druge trake i da mora da se koci, najcesce na Bulevaru Evrope. Zbog takvih uvek milim prelazom, bez obizra na to ko me je pustio na pesackom.

Po meni je resenje problema sa kolicima na stazama da se okupi komsiluk ili peticija pise gradu da se vrate one mrezice preko kojih moze da se prelazi, ali plasticne ili gumene, da nisu atraktivne za kradju i da su jeftine
Poslednja izmena: 11 maj 2021 21:34 od Yokai.
Zahvalnici: sergio-m, Blavak

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 21:48 #813

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3984
  • Primljenih Zahvalnica: 9383
Cookie napisao/la:

Oluci, poneki stepenik, i zaboravio si basturinu od kafica

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 23:43 #814

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Yokai napisao/la:
Cookie napisao/la:

Razumem ja to, ali isto tako vidim ljude kojima to nije problem i setaju bebe redovno na trotoaru. Ovako je samo tragedija koja ceka da se desi, da neko udari u kolica, pogotovo kada ljudi kao onaj gospodin izlaze na stazu (gde im realno nije mesto) bez da gledaju. I ima biciklista zaista koji voze kao muve bez glave, ali ovde niko nije vozio neprimereno, na srecu. Da je bilo neprimerene voznje neko bi definitivno bio povredjen, barem u mojim slucajevima. Isto to vazi i za kola, desavalo mi se X puta i video sam da se drugima desava, da stane neki automobil na prelazu, i da onda neko jurne iz druge trake i da mora da se koci, najcesce na Bulevaru Evrope. Zbog takvih uvek milim prelazom, bez obizra na to ko me je pustio na pesackom.

Po meni je resenje problema sa kolicima na stazama da se okupi komsiluk ili peticija pise gradu da se vrate one mrezice preko kojih moze da se prelazi, ali plasticne ili gumene, da nisu atraktivne za kradju i da su jeftine

Slažem se, ali gledaš na to iz ugla bicikliste. Isto tako pešak kaže da uvek ima prednost, kad god ga udari auto nije kriv, pretrčava gde hoće, vozač automobila uvek trubi, neće da propusti drugog vozača, čuva levu traku kao da mu je tata napravio, žuri da se zaleti na crveno svetlo i sl.... :) U saobraćaju ljudi gledaju samo sebe i nisu svesni koliko je to opasno. Dok se taj stav ne promeni i dok ljudi malo više ne počnu da putuju, to se neće promeniti.

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 11 maj 2021 23:55 #815

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Cookie napisao/la:
Yokai napisao/la:
Cookie napisao/la:

Slažem se, ali gledaš na to iz ugla bicikliste. Isto tako pešak kaže da uvek ima prednost, kad god ga udari auto nije kriv, pretrčava gde hoće, vozač automobila uvek trubi, neće da propusti drugog vozača, čuva levu traku kao da mu je tata napravio, žuri da se zaleti na crveno svetlo i sl.... :) U saobraćaju ljudi gledaju samo sebe i nisu svesni koliko je to opasno. Dok se taj stav ne promeni i dok ljudi malo više ne počnu da putuju, to se neće promeniti.
Gledam konkretno iz ugla bicikliste jer uvidjam probleme na koje nailaze biciklisti, Isto tako sam i pesak i vozac i imam neko formirano misljenje za sta je normalno ponasanje, a sta nije. Nije uopste pitanje prednosti, nego bezbednosti - svacije bezbednosti. Ako neko stane meni (ili bilo kome) da predjem, ne bih trebao da strepim da li ce neko da projuri pored njega, jer je to izmedju ostalog i kaznjivo. Ako ja moram da zastajem na svakoj traci, da proverim da me neko nece udariti, tu nesto ne valja. Ovo je jako evidentno na bulevaru Evrope kod ranzirne, ne znam koliko cesto tu prolazite, ali bukvalno je takva situacija jako cesto i kad ste pesak i kad ste biciklista. To je po meni normalno i tako se ponasam i kada sam vozac.. Ljudi tu jako divljaju. Isto vazi i za kolica na bici stazi, samo sto tamo oni uopste ne bi trebali biti, bas zbog bezbednosti, jednostavno nije im mesto tu i opasno je po sve ucesnike. Ja uvek pazim, ali doce trenutak kada moja paznja nece biti dovoljna, a ne bi trebalo da se desava uopste, jer nije predvidjena bici staza za to, a pesacki prelaz npr je predvidjen za prelaz pesaka. Jednostavno ljudska greska, ne pazi covek sa kolicima, ne pazi biciklista nekad, nismo savrseni, opasno je.
Poslednja izmena: 12 maj 2021 00:21 od Yokai.

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 28 maj 2021 12:33 #816

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1244
  • Primljenih Zahvalnica: 1669
"Vadili stubiće da bi se parkirali na zelenu površinu, problemi za one koji su se pobunili"
www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/275097/F...-su-se-pobunili.html
Zahvalnici: limanac, Blavak, Чиле

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 10 jun 2021 13:39 #817

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1181
  • Primljenih Zahvalnica: 2345
Samo da pohvalim NS vozače - jutros krenuo kolima kod majstora u Budisavu, pa prečicom kroz Bulevar Evrope ka obilaznici, i naravno uletim u krkljanac u kružnom i kod Lidla i kod novog groblja, i dok sam prilazio ovom drugom obišla me hitna sa rotacijom, i ispred mene čudo: razmakli se vozači u obe trake, ulevo i udesno, napravili koridor po sredini, i hitna prošla za par sekundi... Tako nešto sam viđao samo na netu po nemačkim autobahnovima, svaka čast sugrađani :clapping: Ako se setim, skinuću i snimak sa dash kamere, čim pokupim kola od majstora...
Zahvalnici: Nicisy1, limanac, sergio-m, mlata, Blavak, mel, Toni021, Чиле

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 10 jun 2021 13:42 #818

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8654
  • Primljenih Zahvalnica: 37372
^^ Seti se pod obavezno. Hvala.

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 10 jun 2021 14:04 #819

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
valjan napisao/la:
Samo da pohvalim NS vozače - jutros krenuo kolima kod majstora u Budisavu, pa prečicom kroz Bulevar Evrope ka obilaznici, i naravno uletim u krkljanac u kružnom i kod Lidla i kod novog groblja, i dok sam prilazio ovom drugom obišla me hitna sa rotacijom, i ispred mene čudo: razmakli se vozači u obe trake, ulevo i udesno, napravili koridor po sredini, i hitna prošla za par sekundi... Tako nešto sam viđao samo na netu po nemačkim autobahnovima, svaka čast sugrađani :clapping: Ako se setim, skinuću i snimak sa dash kamere, čim pokupim kola od majstora...
To sad sve cesce vidjam da rade ljudi u NS. Do skoro je bilo bas kriticno, ljudi su se jako retko ili minimalno pomerali, barem po nekom mom iskustvu.

Saobraćaj u gradu, problemi, (ne)kultura... 10 jun 2021 14:13 #820

• mel
  • mel's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 678
  • Primljenih Zahvalnica: 711
eto neke koristi od viralnih video snimaka... izgleda da su svi videli to i da se svima svidelo.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru