Cookie napisao/la:
Jbg, trotoari su takvi da je sa kolicima nekada neophodno ići bici stazom. Npr., na većini pešačkih prelaza. Razni odvodi za vodu, razrovani trotoari, oluci, poneki stepenik.... Sve je to problem za ljude koji šetaju bebe.
Tema je o problemima u saobraćaju. Nije konkretno pitanje za tebe, ali primećujem masu biciklista koji voze kao da uopšte nisu nezaštićena grupa u saobraćaju. Bicikl se vozi polako, normalno. Ako se sudariš sa kolima ode ti život, a vozač poliranjem limarije reši problem. Bez obzira na to ko je kriv....
Razumem ja to, ali isto tako vidim ljude kojima to nije problem i setaju bebe redovno na trotoaru. Ovako je samo tragedija koja ceka da se desi, da neko udari u kolica, pogotovo kada ljudi kao onaj gospodin izlaze na stazu (gde im realno nije mesto) bez da gledaju. I ima biciklista zaista koji voze kao muve bez glave, ali ovde niko nije vozio neprimereno, na srecu. Da je bilo neprimerene voznje neko bi definitivno bio povredjen, barem u mojim slucajevima. Isto to vazi i za kola, desavalo mi se X puta i video sam da se drugima desava, da stane neki automobil na prelazu, i da onda neko jurne iz druge trake i da mora da se koci, najcesce na Bulevaru Evrope. Zbog takvih uvek milim prelazom, bez obizra na to ko me je pustio na pesackom.
Po meni je resenje problema sa kolicima na stazama da se okupi komsiluk ili peticija pise gradu da se vrate one mrezice preko kojih moze da se prelazi, ali plasticne ili gumene, da nisu atraktivne za kradju i da su jeftine