Učenici krenuli u novu Muzičko-baletsku školu
Učenici Muzičko-baletske škole danas su krenuli u novu zgradu, zbog koje će Novi Sad postati muzički velegrad i važna tačka na umetničkoj mapi Evrope
Nakon više od 70 godina Baletska škola dobila je svoj dom, kao i Muzička, koja je na to čekala gotovo 100 godina.
Rukovodilac stručnog veća za teoretske predmete Muzičke škole “Isidor Bajić” Nineta Avramović Lončar istakla je za NS Uživo da su u novu Muzičko-baletsku školu danas došli učenici srednje škole zajedno sa nastavnicima.
-Ovo je zgrada namenjena obrazovnoj instituciji, za razliku od one koja je, koliko se sećam, bila katolički samostan. Prilagođena je savremenim zahtevima u nastavi i ima tri sale, mnogo učionica- rekla je Avramović Lončar.
Sagovornica je istakla da su reakcije učenika bile divne, a da ih je najviše opčinila širina i pregledniji prostor.
-Jako je prostrano, to mi se jako sviđa, a vidim da imamo i ormariće. Kao da nije odavde škola, fantastična je. Ponosni smo na našu direktorku i profesore, mislim da smo i mi kao đaci zaslužili ovakvu školu- rekle su za naš portal učenice srednje škole “Isidor Bajić”.
Nakon više od 70 godina Baletska škola dobila je svoj dom, kao i Muzička, koja je na to čekala gotovo 100 godina.