Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 sep 2017 14:56 #6521

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Erker:

Kasapinovica:

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, limanac, mrnjavi, TurboMaximus, Novajlija, Blavak, valjan, Slobo025

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 sep 2017 15:23 #6522

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Billy napisao/la:
Ovo na keju mi po krivini deluje da je u pitanju ugao keja i Cara Lazara. Tamo gde je ona divlja gradnja

I meni se tako čini, ali je malo drugačije predstavljena saobraćajnica na snimku...ko zna. Džabe lupamo glavu, Vlada može da nam kaže koje su te dve lokacije.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 sep 2017 22:08 #6523

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
SSJ5 napisao/la:
Novajlija napisao/la:
Verovatno će se onaj kod kružnog toka zvati "Avenija", a taj drugi sto je prikazan stvarno nemam ideju gde će biti, tražio sam lokacije na keju i Limanu jer se tako zovu preostala dva kompleksa ali nemam ideju gde bi to bilo. Prema tim imenima sumnjam da će graditi u Ledinačkoj. :dunno:
Ja imam nade jer se nekad taj deo kod kruznog zove Liman 5, pa reko mozda misle na to :D
Nema nikakvih tragova da je neki investitor usao u Ledinacku gledao sam sajt katastra i ukucao brojeve parcela sto se vide na planu sve razlicita privatna lica.Kod kruznog toka desna polovina prema Cara Dusana vlasnik je Aleksandar a leva polovina prema samom kruznom toku je Galensova.Sto znaci da ce Galens raditi pola tog bloka.Kucice u Cara Dusana se jos uvek ne ruse
Poslednja izmena: 02 sep 2017 22:11 od djaso.
Zahvalnici: mrnjavi, Blavak

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 sep 2017 22:35 #6524

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
djaso napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
Novajlija napisao/la:
Verovatno će se onaj kod kružnog toka zvati "Avenija", a taj drugi sto je prikazan stvarno nemam ideju gde će biti, tražio sam lokacije na keju i Limanu jer se tako zovu preostala dva kompleksa ali nemam ideju gde bi to bilo. Prema tim imenima sumnjam da će graditi u Ledinačkoj. :dunno:
Ja imam nade jer se nekad taj deo kod kruznog zove Liman 5, pa reko mozda misle na to :D
Nema nikakvih tragova da je neki investitor usao u Ledinacku gledao sam sajt katastra i ukucao brojeve parcela sto se vide na planu sve razlicita privatna lica.Kod kruznog toka desna polovina prema Cara Dusana vlasnik je Aleksandar a leva polovina prema samom kruznom toku je Galensova.Sto znaci da ce Galens raditi pola tog bloka.Kucice u Cara Dusana se jos uvek ne ruse
Postavio sam stranicu sa katastra i izgledalo je jako cudno. Mislim da nije dobro ni upisano u knjige.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 03 sep 2017 20:10 #6525

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5689
  • Primljenih Zahvalnica: 8903
Инвеститори све више „меркају“ Подбару: Луксузни станови „плану“ унапред

Све мање је атрактивнх локација у Новом Саду за изградњу станова, оно што је преостало у ужем и ширем језгу града су ретке и већ заузете парцеле, где предстоје грађевински радови.

Преостали су ободи града па се може рећи да се стамбена изградња почета пре две деценије у Новом Саду дуж старих и новоотворених булевара полако завршава.

Једна од зграда на добром месту је управо стамбено - пословни објекат у Стражиловској улици на углу са Улицом Максима Горког у непосредној близини факултета који самим тим што је близу Униварзитета Нови Сад, али и центра Новог Сада представља топ локацију.

Објекат се посебно издваја изгледом и пролазницима скреће пажњу стилском фасадом са орнаментима коју красе коване ограде, па поглед на новонасталу грађевину код посматрача подсећа на архитектуру из прошлих времена.

Комбинација модерног, луксузног и функционалног каже директорица продаје “Модена градња” Драгане Мишић није код купаца остала незапажена. Па је интересовање купаца било велико.

Свих 18 станова из овог објекта је продато, за 1.800 евра прерачунатих у динаре, а међу купцима су и они који су уместо кредита, стан платили одједном у кешу, каже директорица продаје “ Модена градња” Драгана Мишић.

Како је даље рекла, цена квадрата одговара квалитету због градње и опреме, ролетни на електро погон, трослојног паркета повишеног плафона… и да то није скупо јер квадрат новог стана се креће до 2.000 евра у динарској вредности.

Интересовање за луксузне станове постоји код наших људи који раде у иностранству, али и међу страним држављанима, истиче директорица и наводи да не зна да ли и друге фирме које се баве станоградњом имају странце за купце, али да “Модена” има и таквих муштерија.

Директорица продаје наглашава да се у промету некретнина није ништа променило у односу на ранији период.
И даље се највише траже станови до 50 квадрата, а прво што се прода још док се градилиште честито ни не отвори су једноипособни и двособни станови између 35 и 50 квадрата који се углавном купују на кредит.

Новина у промету некретнина огледа се само у ценама нових станова који су сада скупљи за десет до 15 одсто у односу на ранији период.

Директор “Булевар инвест” Иван Жарковић каже да су атрактивне локације у Новом Саду на издисају, али да би најстарији део Новог Сада, Подбара, могао у наредном периоду да буде велико градилиште и постане атрактивно за промет некретнина због локације, близине ужег центра града.

На том потесу већ има изграђених стамбено - пословних зграда али још увек доминира породично становање наспрам колективног.

Али су сада усвојени урбанистички планови који дозвољавају изградњу вишеспратница, па је инвеститорима и власницима кућа дозовољено трговање.

Интересовање за луксузне станове постоји код купаца претежно на раду у иностранству, који би желели стан без много комшија, са једним или више паркинг места, с лепим погледом и простором од најмање стотину квадрата, каже Жарковић.

Према његовим речима, у Улици Васе Стајића продали су стан од 350 квадрата, а у зграду коју управо завршавају на углу Железничке и Сремске улице имају станова веће од 150 квадрата и све је породато.

Чуо сам за приче да странци, обично по неки Рус, купе стан у Новом Саду али углавном имамо наше људу на раду у иностранству па се на њих и води некретнина, мада постоје примери да се као власник стана уписује брачни друг страни држављанин. Има и овдашњих приватних предузећа који уместо у производњу новац улажу у некретнине па купују станове, наглашава Жарковић.

Он каже да се на тржишту некретнина променила цена нових станова, па се квадрати у зависности од опреме и квалитета грађевинског материјала крећу од 1.000 до 2. 000 евра.

Додуше, квадрат новог стамбеног простора се може пазарити за 1.000 евра, али само на периферији Новог Сада.
www.dnevnik.rs/novi-sad/investitori-sve-...u-unapred-03-09-2017
Zahvalnici: Novajlija, Blavak

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 03 sep 2017 21:20 #6526

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 238
  • Primljenih Zahvalnica: 92
Kome Podbara moze da bude "atraktivna"? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Poslednja izmena: 03 sep 2017 21:25 od Delija.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 03 sep 2017 22:14 #6527

• Andric
  • Andric's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
Podbara je već duže vreme aktraktivna zbog svoje blizine centru, čak i tamo ponestaje prostora za daljnju gradnju .

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 04 sep 2017 09:40 #6528

• Talični Tom
  • Talični Tom's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 93
Novajlija napisao/la:
Talični Tom napisao/la:

Što se tiče nastavka tog dela zemljišta,na početku ulice Laze Lazarevića od skretanja za Ribarsko ostrvo,odmah do malog kanala pa do stambene zgrade na br. 43 istoimene ulice,
se planira stambena zgrada,koja će biti oblika bumeranga koliko sam mogao da vidim i čujem od tipa koji se predstavio kao radnik "Dijagonala" firme i reče da će na tom delu
početi gradnja stanova i to P+3+Pk i biće oko 100 stambenih jedinica.

www.google.rs/maps/@45.2348193,19.825125...Q!2e0!7i13312!8i6656

Koliko sam mogao videti na tom planu koji je drzao u rukama i stajao sa ženom koja je predsenik stanara zgrade br. 41 i ulica do L.lazarevića,Sime Matavulja će biti urbanizovana
i aktivna što se tiče buduće neke gradnje u toj ulici.Definitivno će taj deo grada ili taj deo telepa početi da se gradi i da se urbanizuje.

Jel misliš na ovu lokaciju? Kako da grade kad će t proći produžetak Bulevara Evrope?

Da,mislio sam na tu lokaciju samo ce zgrada koja je planirana da se tu gradi biti drugacije postavljena.
To sam ispravio na tvojoj fotografiji i ucrtao plavom bojom.

Zahvalnici: Novajlija

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 04 sep 2017 10:10 #6529

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Pa bice im fenomenalno kad se nastavi bulevar na most... I ovo je jedna izuzetno "atraktivna" lokacija.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 04 sep 2017 10:22 #6530

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1555
Malo mi je nespretan naziv "bulevar" za tranzitnu saobraćajnicu, uz koju su btw već napravili i skupo prodali hiljade stanova.
Kupcima ne smeta ili ni ne razmišljaju previše u šta će spucati ušteđevinu i oko čega će da grade naredne godine života.
Ili će (ko ovi na Adicama što su napravili kuće ispod dalekovoda pa traže da se izmesti dalekovod) da se žale na buku i zagađenje pa da traže izmeštanje tranzitnog saobraćaja?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 04 sep 2017 15:25 #6531

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Talični Tom napisao/la:
Opet mi deluje kao da će i dalje biti na trasi budućeg produžetka bulevara. A nikako mi ne ide u glavu zašto se romska porodica seli kad zgrada neće biti na njihovom placu. Možda je još neko planirao da gradi.
Poslednja izmena: 04 sep 2017 15:25 od Novajlija.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 05 sep 2017 11:43 #6532

• Djordje Cvarkov
  • Djordje Cvarkov's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 362
  • Primljenih Zahvalnica: 1486
Ugao Bulevara Evrope i Olge Petrov

Pozdravite Vašu mamu
Poslednja izmena: 05 sep 2017 11:44 od Djordje Cvarkov.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, limanac, mrnjavi, TurboMaximus, Novajlija, Blavak, valjan

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 05 sep 2017 14:47 #6533

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8654
  • Primljenih Zahvalnica: 37372
Najevropskiji tim napreduje u M. Gorkog.

Послато са GSmart_Classic уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: limanac, Novajlija, valjan, AeroDron

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 05 sep 2017 21:50 #6534

• astra
  • astra's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 19
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Poz. Ovo je plan za taj deo telepa. Vidi se jasno gde je buduci bulevar i da je zgrada uvucena i da ne smeta bulevaru mislim da je p+4+p. Romi nemaju veze sa tim, taj plac navodno otkupio grad ali koliko znam nije istina. Jos uvek se plac vodi na JNA a grad masta da ce za te pare dobiti plac. Pored je onaj m..... Savanovic koji se sad tuzi sa gradom, opsta papazjanija nece se to resiti sto godina a plac JNA mozda ovi iz Dijagonale znaju vise. Jos nesto nece se ovi iseliti ni da im daju sto kuca van Novog Sada.

Poslednja izmena: 05 sep 2017 22:16 od Dukelander.
Zahvalnici: Novajlija, Blavak, Talični Tom

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 05 sep 2017 23:08 #6535

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Hvala na slikovnom prilogu, al što se tekstualnog dela tiče ništa mi nije jasno. :dunno:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 sep 2017 08:12 #6536

• astra
  • astra's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Ma hteo sam sa malo reci objasniti citav taj kraj uz ulicu Sime Matavulja (deo ulice pored mornarice), bice vremena kasnije kad se počne graditi

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 sep 2017 09:02 #6537

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
astra napisao/la:
Poz. Ovo je plan za taj deo telepa. Vidi se jasno gde je buduci bulevar i da je zgrada uvucena i da ne smeta bulevaru mislim da je p+4+p. Romi nemaju veze sa tim, taj plac navodno otkupio grad ali koliko znam nije istina. Jos uvek se plac vodi na JNA a grad masta da ce za te pare dobiti plac. Pored je onaj m..... Savanovic koji se sad tuzi sa gradom, opsta papazjanija nece se to resiti sto godina a plac JNA mozda ovi iz Dijagonale znaju vise. Jos nesto nece se ovi iseliti ni da im daju sto kuca van Novog Sada.

A ko je taj Savanovic?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 sep 2017 11:12 #6538

• astra
  • astra's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Ma taj je posebna priča (Aleksandar Savanović). preduzimač iz Zemuna koji je kupio Elektro loznicu koja ima parcelu tačno kod okretnice na limanu IV. U zadnje vreme je pokušao da iseli stanare iz tih baraka ali je na sebe skrenuo paznju sa iseljenima pa sad se tuži sa svima, a grad takodje stavio veto i sada istrazuje kako je mogao da prevede neke delove parcele na sebe. Ishod je neizvestan znajući nase sudove trajaće 100 godina a ruglo tog dela ostaje

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 sep 2017 11:49 #6539

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Radi se iskop za temelje u Miše Dimitrijevića 69

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 sep 2017 13:08 #6540

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Poznata mi je ta prica oko lokacije na okretnici cetvorke i zainteresovanosti nekog stranog investitora pre par godina.Navodno investitor je dao ponudu koja se ne moze odbiti,ali zbog alavosti nasih ljudi i razmisljanja ako neko nudi toliko dace jos vise uz malo cenkanja,oni su trazili vise.Naravno,sve je palo odmah u vodu,ovi odmah odustali iz principijalnosti i sad cujem ovu pricu.I sad ce zbog alavosti umesto da je zavrsen posao i da tu stoji sad poslovno stambeni kompleks nece biti reseno bar 5 narednih godina
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru