Novajlija napisao/la:
Ovo sam prekekoliko dana spominjao. Lepa vest, ko želi neka čita sve, kopiraću samo deo tekta koji se odnosi na izgradnju.
Sedmočlana porodica Đurkić iz Novog Sada dobija dom zahvaljujući humanim građanima
Porodica Đurkić živela je 14 godina u baraci na Limanu IV, pored kasarne "Aleksandar Berić", kraj puta koji vodi ka Ribarskom ostrvu. Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju. Plac na kome žive Đurkići nekada je bio vojni, a pre dve godine Skupština Novog Sada donela je odluku da sa Vojskom Srbije razmeni nekretnine, tako da Grad dobije ovo zemljište, a Vojska Srbije tri stana i oko 340.000 evra.
www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/170117/S...anim-gradjanima.html
Da,znam da moje
komšije treba da se sele i da je to sada privatno zemljište.Neko pominje nekog investitora,neko pominje Lidl da ce tu da se gradi,
na toj popularnoj livadi gde se romska porodica nastanila.
Što se tiče nastavka tog dela zemljišta,na početku ulice Laze Lazarevića od skretanja za Ribarsko ostrvo,odmah do malog kanala pa do stambene zgrade na br. 43 istoimene ulice,
se planira stambena zgrada,koja će biti oblika bumeranga koliko sam mogao da vidim i čujem od tipa koji se predstavio kao radnik "Dijagonala" firme i reče da će na tom delu
početi gradnja stanova i to P+3+Pk i biće oko 100 stambenih jedinica.
www.google.rs/maps/@45.2348193,19.825125...Q!2e0!7i13312!8i6656
Koliko sam mogao videti na tom planu koji je drzao u rukama i stajao sa ženom koja je predsenik stanara zgrade br. 41 i ulica do L.lazarevića,Sime Matavulja će biti urbanizovana
i aktivna što se tiče buduće neke gradnje u toj ulici.Definitivno će taj deo grada ili taj deo telepa početi da se gradi i da se urbanizuje.
E sad,što reče moja žena,nije nam se sviđao pogled sa terase na komšije koje će skoro iseliti i livadu koja nas je delila od Limana,ali kad nam tu posade zgradu veću za ceo sprat,
izgleda da ćemo plakati za tim pogledom i
komšijama.