Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 jun 2013 22:02 #1421

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
Aleksandar obicno gradi zgrade koje su lagane za oci :) Tako da kontam da nece biti nesto bzvz.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 jun 2013 22:05 #1422

• sasar
  • sasar's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 142
  • Primljenih Zahvalnica: 542
Ćao društvo, evo ja malo da dopunim ova velika lokacija(objekat) u Šumadijskoj bivša grafika pripada Aleksandar gradnji.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 08:51 #1423

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
sasar napisao/la:
Ćao društvo, evo ja malo da dopunim ova velika lokacija(objekat) u Šumadijskoj bivša grafika pripada Aleksandar gradnji.

Vec smo saznali tu informaciju :)

Dobrodosli :)
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 18:49 #1424

• Boda Tajson
  • Boda Tajson's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 170
  • Primljenih Zahvalnica: 461
Somborski bulevar. Ima li neko ideju zasto ce ova zgrada biti barem 2 sprata visa od ostalih u nizu? To neka muljaza ili ima nesto sto ja ne znam? :)

Poslednja izmena: 07 jun 2013 18:49 od Boda Tajson.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 18:52 #1425

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Sigurno jeste
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 18:59 #1426

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4227
  • Primljenih Zahvalnica: 3201
Živ je Boda. :cheers:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 19:27 #1427

• Boda Tajson
  • Boda Tajson's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 170
  • Primljenih Zahvalnica: 461
:cheers:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 19:57 #1428

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 813
  • Primljenih Zahvalnica: 1958
sasar napisao/la:

Nije bivša "Grafika" nego je bivša štamparija "Budućnost".

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 21:10 #1429

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Boda Tajson napisao/la:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 jun 2013 23:34 #1430

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Otkud Nesic na Somborskom :troll:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 15:04 #1431

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Magma je raskrcila jedan plac na bulevaru Kralja Petra.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 15:43 #1432

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
Zar ta magma postoji jos uvek?Gde je tacno na BKP?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 16:41 #1433

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Sta Magma gradi jos jednu zgradu, kad im ni postojece nisu gotove i useljene

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 16:48 #1434

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Taj Robert je lopov velikih razmera.

Ovo mogu slobodno da kažem:

Pre jedno 6-7 godina kažem ja ćaletu kako sam možda našao posao, bio neki konkurs. I kada sam mu rekao da je u Magmi on mi samo rekao : Hah, kod Roberta?

Danima me mučila ta ćaletova reakcija i pitam ga zašto je tako rekao a on će : On meni duguje 3000 evra

Konkurs je odavno prošao, i nikad me nisu zvali (verovatno su na prijavi za konkurs videli moje prezime, adresu, i zaključili neke stvari)

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 21:05 #1435

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1430
  • Primljenih Zahvalnica: 3084
SSJ5 napisao/la:
Magma je raskrcila jedan plac na bulevaru Kralja Petra.

Gde u Kralja Petra? Inače Vizija zida iza Socijalnog na uglu Slovačke, gde je bila ultra-mondenska kafana Stari Grad. Stigli su do recimo 3. sprata...
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 21:28 #1436

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Jel to na bulevaru Kralja Petra mozda ovo?

Poslednja izmena: 08 jun 2013 21:49 od Dukelander.
Zahvalnici: Cookie, Yokai

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 21:35 #1437

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ako me prostorna orijentacija dobro sluzi u pitanju je ovaj plac:

Za sada. Ne znam da li ce ici i ovaj plac pored (mali je plac), posto ima samo jedna kuca do coska.
Poslednja izmena: 08 jun 2013 21:35 od Yokai.
Zahvalnici: Cookie

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 21:41 #1438

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1430
  • Primljenih Zahvalnica: 3084
SSJ5 napisao/la:

Za sada. Ne znam da li ce ici i ovaj plac pored (mali je plac), posto ima samo jedna kuca do coska.

Hvala, ako dobro uspevam da shvatim to je prekoputa mašinske i pored picerije Milano, ako se još uvek tako zove?
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 08 jun 2013 21:42 od neusatz!.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 jun 2013 21:44 #1439

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
neusatz! napisao/la:
SSJ5 napisao/la:

Hvala, ako dobro uspevam da shvatim to je prekoputa mašinske i pored picerije Milano, ako se još uvek tako zove?
Jeste.
novajlija napisao/la:
Jel to na bulevaru Kralja Petra mozda ovo?
Vrlo moguce. Sirina zgrade se slaze sa onim sto sam video.
Zahvalnici: Novajlija

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 10 jun 2013 15:50 #1440

• Dunavski
  • Dunavski's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 76
  • Primljenih Zahvalnica: 470
ARHITEKTONSKE VARIJACIJE KAO OSNOV ŽIVOSTI I PREPOZNATLJIVOSTI JEDNOG GRADA:

Čitam komentare od gore (Boda Tajson post broj 1424) koji se tiču opaski na račun različitih visina objekata kao i mogućih protekcija odredjenih investitora zidajući objekte više od svojih suseda.

Ova tema je krucijalna u razvoju svakog grada i predstavlja jednu od dve crne strane arhitekture i urbanizma, drugim rečima KRAJNOSTI, kojima nezaustavljivo a mogu reči i slepo ide savremena arhitektura.

Ona se kreće uvek izmedju neizbalansiranih beskrajnih ponavljanja jednog te istog stambenog modela (slučaj sa Somborskim bulevarom i svim našim novim bulevarima, ulicama, blokovima) pa sve do neizbalansiranih beskrajnih varijacija koje su odlika velikih metropola današnjice i njihovih ogromnih konglomerata najrazličitijih arhitektura koja se bore jedna s drugom za primat originalnosti najveće, najskuplje, najbolje, najtanje, najstaklenije, najzaobljenije itd...

Kao i uvek istina je na sredini, u složenom balansu kontrolisane varijacije kojom se stvara grad i njegova živost.

Pa tako donosim dva primera identičnih urbanih kvaliteta Vršca i Amsterdama koji ruku pod ruku pričaju jednu sasvim drugu URBANU PRIČU o planskim varijacijama kuća u nizu stvarajući različite ambijente, prostore, dajući puls gradu na jedan jako otmen način za razliku od monotone neinventivnosti jednog „Somborca“.

Na drugom nizu slika donosim slike grada Brazilije kao jedne od paradigmi beskrajnog urbanog ponavljanja jednog te istog kutijastog modela. Na taj način grad je izuzetno banalizovan i sveden na jedan jedini pogled kojim se obuhvata čitava njegova koncepcija. On je dosadan i monoton, lako čitljiv a time i jako predvidljiv.

Brazilija svojim neprestanim ponavljanjima kako istih formi različitih ministarstava tako i istih formi stambenih „kutijastih“ jedinica svodi urbanizam na jednu jedinu odluku i obavezu – DA SVI IMAJU ISTE VISINE I IDENTIČNE ŠIRINE, IDENTIČNE MATERIJALE I BOJE. Urbani fašizam na delu...

Poslednjon slikom na primeru Subotice želim da pokažem šta treba da bude jedan grad - skup najrazličitijih objekata orkestriranih u celinu koji se kao neka melodija menjaju i pretaču u pesmu ili kao sinfonijski orkestar gde svaki član odsvira svoju deonicu koja se uklapa u krajnju harmoniju.

Izuzetan je primer najrazličitijih varijacija u Subotici po visini, širini, bojama, razmerama, odnosima.... nekako je sve u skladu, i to jako KOMPLEKSNOM i sve igra SIMULTANO pa je vizuelno funkcionalni doživljaj mnogo jači nego onaj u Braziliji ili našim repetitivnim velikim bulevarima koji mogu uskoro da hvataju zadnji voz varijabilnosti ako žele da budu prepoznati kao novi društveno kulturni centri našeg grada...

Zaključak:

Da li naše zgrade treba da budu sve identičnih visina, odgovor je sigurno NE. One moraju da variraju. E sad koja je urbana strategija, zakonska i ekonomska, potrebna da bi se ovakva urbana filozofija primenila i u modernoj praksi to je drugo pitanje i na njega se mora hitno tražiti odgovor jer ako ovako nastavimo ceo grad će da bude identičnih spratnosti išpartan jednom te istom tipologijom STAMBENIH JEDINICA.

A tada kada se sve to desi i proces nagomilavanja završi, imaćemo jednu ogromnu spavaonicu identičnih zgrada bez ikakvih javnih funkcija koje će da strukturišu to ogromno teško i monotono urbano stambeno „tkivo“.

Zato je jako bitno da se nadju najrazličitiji modaliteti arhitektonskog suživota u različitosti, baš onako kakav je i kulturološki ideal naše regije i našeg grada nekada bio.

Veliki pozdrav
“…Man has also become an architect of the environment, but he does not command the forces as nature. His method was selective and proven; an intellectual approach in which the actions depend on the understanding…”

Jacob Bronowski
Zahvalnici: solimns, Dukelander, Buck, limanac, sandman, TurboMaximus, bngsk_, Novajlija, Tosic
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru