Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Autobuska stanica

Autobuska stanica 26 apr 2011 14:00 #1

  • mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Kao sto svi vec znamo u Novom Sadu se trenutno nalaze dve autobusne stanice, MAS u vlasnistvu JGSP (mada i oni nisu sigurni da li je to njihovo) i jedna privatna ATP Vojvodine koja trenutno ne radi.

Vec par godina traje sudski spor izmedju vlasnika ATP Vojvodine zbog toga sto grad navodno nije ispostovao ugovor/dogovor da MAS izmesti na novu stanicu.

Ne ulazeci u to kakvi su dogovori bili po sredi, da li je bilo politike, korupcije ili bilo cega drugog, zanima me sta vi mislite o polozaju i jedne i druge stranice, sta bi trebalo da bude sa njima i kako vidite razresenje ove situacije.

Otvaram ovu temu jer je danas najavljena rekonstrukcija stare Medjumesne stanice

evo i prateca vest... izvor www.021.rs
MAS konačno dobija novo lice

Rekonstrukcija Međumesne autobuske stanice trebalo bi da počne do kraja godine.
Prema rečima člana Gradskog veća za saobraćaj Siniše Bubnjevića, u MAS se nije ulagalo otkad je, pre gotovo pola veka, puštena u rad, jer nisu bili rešeni vlasnički odnosi nad tim zemljištem i imovinom.
"Dok se mi dogovorimo ko je upravljač, ko je vlasnik, šta je sve potrebno od papira i za sve to obezbedimo sredstva, prođe nažalost dosta vremena, ali do kraja godine ima šanse da se krene sa rekonstrukcijom i obavezno je da se krene", kaže Bubnjević.
Kako navodi, projektom je predviđeno da se obezbedi lakši prilaz stanici i omogući brži protok putnika i vozila. Radiće se na proširenju peronskih stajališta, kvalitetu prijema putnika, uklanjanju objekata koji smetaju, a postoji mogućnost da se izgradi još jedan deo stajališta za autobuse.
Prvu fazu radova finansiraće Gradsko saobraćajno preduzeće sa 78 miliona dinara. (D.B)
NSBuild
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 28 apr 2011 10:54 #2

  • spasa
  • spasa's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Ovo je vreme brzih a ne pametnih
  • Poruka: 75
  • Primljenih Zahvalnica: 10
kad se politika upetlja nastane haos.
nadam se da ce grad u ovom slucaju dobiti spor a da ce svi oni koji su odgovorni za to sto se desilo u medjuvremnu i odgovarati.
radilo se o nekom vidu privatno-javnog partnerstva. ja vam izgradim novu autobusku stanicu, a vi mi za uzvrat ucinite uslugu tako sto ce te ukinuti tj, dislocirati postojecu MAS na moju novu stanicu i gde cemo zajedno ubirati prihod i deliti ga. i sve navrat nanos bez ikakve ozbiljnije studije.
a sustina problema je u vezi postojeceg saobracajnog terminala (medjumesni,gradski i prigradski saobracaj) i zeleznicki saobracaj. oduvek je problem bio kako izmestiti medjugradsku autobusku stanicu i povezati je sa zeleznickom stanicom i gradskim i prigradskim prevozom.
to na ovoj novoj lokaciji nije uradjeno ustvari nije uradjeno uopste i tu je problem.
sta bi se desilo i da grad na kraju preuzme novu stanicu? kako povezati te sadrzaje?
o temi se do sutra moze pricati.
da je grad iole imao pameti i razmisljao vise 90-tih godina mogao je obezbediti lokaciju koja je bila planirana za prosirenje postojeceg MAS-a.
svojevremeno je radio 021 objavio pismo o namerama koje je potpisala tadasnja gradonacelnica i vlasnik atp vojvodina. ako ga na djem kacim ga, gde je sve predstavljeno tako tako, okruglo pa na cose.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 23 jun 2011 10:50 #3

  • neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1372
  • Primljenih Zahvalnica: 2824
Od pre par dana:
Maja Gojković: Grad planirao dve autobuske stanice

sud_u_nsMaja Gojković, koja se danas prvi put pojavila u Sudu kao svedok u procesu koji ATP "Vojvodina" vodi protiv Novog Sada, izjavila je da volja Grada nije bila da se po otvaranju nove autobuske stanice zatvori terminal na postojećoj, već da paralelno postoje dve stanice na kojima bi se organizovao međumesni i međunarodni saobraćaj po uslovima tržišne konkurencije.

Gojkovićeva je dodala da se gradska vlada rukovodila primerom iz Beograda, gde funkcionišu dve autobuske stanice, jedna pored druge. Kako je navela, u prethodnim verzijama ugovora decidno se insistiralo na postojanju jedne međumesne autobuske stanice, što Grad nije prihvatio, jer bi to značilo da se oduzima delatnost jednom javnom preduzeću.

"Monopol privatnika zabranjen je po zakonu", istakla je Gojkovićeva na saslušanju dodajući i da je Grad ispunio sve obaveze koje su određene ugovorom sa Ilijom Devićem, a koje su se odnosile na postavljanje saobraćajne signalizacije, izgradnju autobuskih i taksi stajališta i na usmeravanje saobraćaja na novu stanicu. Gojkovićeva, koja je u vreme potpisivanja spornog ugovora bila gradonačelnica Novog Sada, izjavila je da se ne seća da li je u sklopu priprema za zaključivanje tog dokumenta pokrenuta inicijativa za izmenu Generalnog urbanističkog plana, uputivši na JP "Urbanizam" koje je nadležno za tu oblast. Ugovor je, kaže, potpisala u svojoj kancelariji, pošto je na taj dokument Dević već stavio svoj potpis.

stanica-xDevićev zastupnik, Emir Jašarević je uložio primedbu na današnje izlaganje bivše gradonačelnice, jer se, kako navodi, ne slaže sa onim što postoji u dokumentima. On je zatražio ponovno svedočenje Ilije Devića, o čemu Sud treba naknadno da se izjasni.

Ni izveštaj finansijskog veštaka danas nije predat, jer nije blagovremeno dostavljen strankama u sporu, te je zatražen rok od 15 dana kako bi se zastupnici izjasnili o tom dokumentu. Jašarević je tražio i dopunu ekonomsko-finansijskog veštačenja, stavkom koja se odnosi na zateznu kamatu na iznos obeštećenja.

Novo ročiste zakazano je za 11. jul. (D.B)
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 08 dec 2011 19:40 #4

  • mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Meni je ova tema jako zanimljiva pa je dizem iz mrtvih

Citam po drugim forumima sta se desava i otprilaka situacija izgleda ovako...
Ilija Devic je navodno tuzio grad u Strazburu i dobio tuzbu pa je sada grad u opasnosti da mu isplati stetu koja se meri cifrom od oko 100 miliona evra

Proces se jos uvek vodi pred nasim sudom i evo jedan clanak iz blica od pre 6 meseci da koji otprilike oslikava sta se to sve radi kako bi se izbegla presuda

www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/259152/Novi-...miliona-evra-odstete

sta je jos zanimljivo je da nakon otvaranja nove stanice pri svakom ulasku na istu autobusi su morali da plate oko 1000 dinara pranje autobusa zbog cega vecina prevoznika nije htela da predje na novu stanicu, vec su i dalje isli na staru
NSBuild
Poslednja izmena: 08 dec 2011 19:43 od mukyz.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 09 dec 2011 11:03 #5

  • Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Mene nervira ta priča iako priznajem da je zanimljiva ali u nekom drugom smislu...
Ne vidim zašto ne bi mogla da postoji i privatna autobuska stanica?! Međutim on je očigledno hteo da ta privatna bude i jedina ali i da ima monopol. Ovim ne branim prethodnu vlast za koju inače nemam ni malo razumevanja i mislim da je možda i najgora od 90 tih na ovamo nego samo želim da kažem da su oni bili zajedno u igri dok neko nije shvatio da to ne može baš tako. Nisam baš siguran da je Maja sve to iskonstruisala više mi se čini da je imala a ima i još uvek nekakve loše savetnike.

Međutim, da se priča ne bi proširila na političke diskusije moram da kažem da mi se ta lokacija uopšte ne sviđa za stanicu i da je njemu pametnije da od toga pokuša da napravi nešto drugo...
Najbolja lokacija u našim uslovima po meni jeste ona o kojoj je Pomoriški govorio. Znači, plac iza postojeće stanice koji gleda na K.Stankovića sa podzemnim prolazom koji izlazi na sadašnju MAS. Tu postoji dosta prostora da se izgradi jedna ozbiljna centralna stanica sa svim sadržajima koje treba da ima stanica pa čak i da se ti sadržaji iskombinuju sa željezničkom stanicom koja će daj bože jednog dana "proraditi".
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 09 dec 2011 11:21 #6

  • mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
bar neko da se oglasi na temu

elem moje misljenje:
stanica je napravljena, i u njenoj izgradnji je po svemu sudeci ucestvovao i zig, tako da lokacija nije nasumicno izabrana(ne kazem da je najbolja... od nje je pomerena par stotina metara). U dogovoru sa gradom i zbog tog dogovora stanica je napravljena i u nju je ulozeno 25 miliona evra privatnog kapitala.

Dogovor je propao. Epilog: propala je stanica, propao je najveci prevoznik u vojvodini

Sta dalje?

Stanica stoji, zvrji prazna, na njoj propada vise desetina (inace tada najboljih u srbiji)autobusa bivse ATP Vojvodine, a mi bi da obnavljamo raspalu staru stanicu i tu ulazemo pare, plus da pravimo novu, prakticno preko puta ove...

Gde je tu logika. Napravicemo tu novu i svaki put kad odemo na bus sa perona cemo da gledamo ovu "novu" kako se raspada raste korov itd ... nekako mi je neracionalno

A ne daj boze da grad izgubi taj spor... 100 000 000 e vraticmo nikada... novi sad ima kreditni limit 45Me, ni pola te cifre. Treba da grcamo u dugovima godinama (mozda i decenijama) zbog ovoga bez i jedne investicije.... Ja ne bi...

Grad je trebao da se dogovori sa doticnim pa da nadju neki kompromis, a ne da idu djonom ... ovako, bojim se ostacemo i bez para i bez jareta

disclaimer: nisam ni na koji nacin povezan sa atp Vojvodinom niti sa njenim vlasnikom :troll:
NSBuild
Poslednja izmena: 09 dec 2011 11:23 od mukyz.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 09 dec 2011 14:08 #7

  • inactive_account
  • inactive_account's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 260
  • Primljenih Zahvalnica: 70
Po meni ta stanica treba da radi pa kako god i pod cijim god upravljanjem... Ali nisam nesto za tu trzisnu trku jer dovodi do konfuzije gde i kad koji bus krece i gde dolazi... Zasto ne napraviti tu novu da na njoj rade medjunarodni i SFRJ polasci, a na ovu staru domaci ili kojugod slicnu podelu...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 28 dec 2011 00:11 #8

  • limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5686
  • Primljenih Zahvalnica: 8883
Девић тражи четврт градског буџета на име штете

Илија Девић тужио је град Нови Сад и као накнаду штете тражи 5,6 милијарди динара, сазнаје „Дневник”. Решење о тужби донела је судија Наташа Дачић у новосадском Вишем суду, 16. децембра. Градско јавно правобранилаштво је запримило тужбу 21. децембра и сад има рок од 30 дана да на њу одговори.


Како само сазнали, у Градском јавном правобранилаштву већ спремају одговор на тужбу у којем треба да истакну процесне приговоре и да се изјасне да ли признају, или оспоравају тужбени захтев. Уколико у року град не достави одговор на тужбу, суд доноси пресуду којом се усваја тужбени захтев.

Иначе, према најавама из Градске куће, буџет за наредну годину је 22 милијарде динара, што значи да Девић за одштету тражи четвртину градске касе. Подсећамо да су уговор између АТП „Војводине” и града потписали у мају 2006. године Девић и тадашња градоначелница Маја Гојковић. У уговору стоји да ће се обезбеђивањем нове међумесне аутобуске станице створити услови за измештање приградског терминала са Рибље пијаце на локацију садашње Међумесне аутобуске станице, као и услови за њено измештање на нову локацију, у складу са Генералним планом града до 2021. године.

Ово је друга тужба против града, пошто је Нови Сад већ тужила АТП „Војводина” такође за накнаду штете, а у овом спору Девић је умешач. У овом случају судија је Гордана Ристић, а главна расправа одржана је 20. децембра. Странама у спору на расправи је приказана друга допуна налаза вештака Јована Драгаша. Обе стране су тражиле рок од 15 дана ради стављања евентуалних питања и примедби на допунски налаз и мишљење вештака. У допуни мишљења вештак Драгаш је закључио да је АТП „Војводина”, од 1. марта 2007. године до 1. децембра 2011. године, изгубила добит од пословања аутобуске станице у износу од 1,3 милијарде динара. Претходна вештачења и допуне налаза рађена су 2008. године и у јуну ове године.

Д. Игњић

www.dnevnik.rs/novi-sad/devic-trazi-cetv...budzeta-na-ime-stete
Poslednja izmena: 28 dec 2011 00:12 od limanac.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 28 dec 2011 00:56 #9

  • TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 2659
  • Primljenih Zahvalnica: 3037
S pomenutim Dragašem sam redovan na pivu.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 28 dec 2011 09:09 #10

  • kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
@pripadnik ,to sto kazes za Pomoriskog to bi bilo extra! Sa sve podzemnim prolazom ispod z stanice ,imali bi konacno jednu svetsku stanicu ,pogledajte samo kako to izgleda u Berlinu i slicno..msm daleko smo mi od Berlina ali JE izvodljivo.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 28 dec 2011 10:50 #11

  • Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Ne govorim ja o Pomoriškom, to što sam njega spomenu je samo zbog toga što je ta priča aktuelizovana u vreme dok je on bio na funkciji.
Ne treba ništa političari da rade ponovo, na sreću svi planovi već postoje i velika većina planova su odlični planovi i ideje, nego samo treba da pokušaju da sprovedu što više od planiranog. Nebitno koja partija, stranka, grupa je u pitanju... O tome stalno govorim, važna je samo ideja i ozbiljnost a svi ostali planovi postoje. Čak, svi ti planovi su rađeni pri projekciji da NS ima čak i više stanovnika nego danas, tako da...
Na lokalu uopšte nije bitno ko je na vlasti (jeste ako ima problem sa republikom) bitno je samo koliko će biti realizovanih planova.

Ta ideja za stanicu je planirana u srećna vremena, sa pogledom u budućnost do koje još nismo došli...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 28 dec 2011 10:53 #12

  • TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 2659
  • Primljenih Zahvalnica: 3037
kimi napisao/la:
@...Sa sve podzemnim prolazom ispod z stanice...
Samo u tom slučaju, donekle. Malo mi je limena.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 05 jan 2012 18:15 #13

  • limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5686
  • Primljenih Zahvalnica: 8883
Ilija Dević: Još uvek ima mesta za dogovor!

!

enovisad.rs/content/view/7613/520/lang,serbian/
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 25 jan 2012 15:21 #14

  • mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Prijava protiv gradonačelnika Novog Sada

Tanjug | 25. 01. 2012. - 15:23h | Komentara: 0
Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Igor Pavličić i članova Gradskog veća, saopšteno je danas iz Agencije.


Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić
Prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili položaj i ovlašćenja i time naneli višemilionsku štetu Novom Sadu, preduzeću ATP "Vojvodina" i Iliji Deviću kupcu i većinskom vlasniku društvenog dela tog preduzeća, kao i manjinskim akcionarima.

U saopštenju se navodi da je Agencija za privatizaciju jula 2004. godine, zaključila ugovor sa Devićem o prodaji društvenog kapitala "ATP Vojvodina“ metodom javne aukcije.

Kupac je, dodaje se, nakon zaključivanja ugovora pristupio realizaciji ugovornih obaveza koje se odnose na izmirivanje dospelih rata, socijalnog programa i investicionih ulaganja.

Novi Sad je u maju 2006. godine, sklopio ugovor sa "ATP Vojvodina“ kojim se obavezao da će za novoizgradjenu autobusku stanicu obezbediti uslove za rad u medjumesnom saobraćaju po medjunarodnim standardima.

Grad se obavezao i da će nakon dobijanja upotrebne dozvole preusmeri medjumesni saobraćaj na tu stanicu.

Prema navodima Agencije, iz spisa predmeta je nesporno da je investitor ispunio sve ugovorom propisane obaveze, a da Novi Sad neizvršavanje svojih obaveza pravda sudskim postupkom koji se vodi pred Privrednim sudom.

Grad, suprotno svojim odlukama, nije regulisao i sproveo prigradske odlaske i dolaske na lokaciju autobuske stanice, čime je načinio štetu koja prema presudi Privrednog apelacionog suda u Beogradu iznosi oko četiri miliona evra za prva četiri meseca koliko stanica nije radila.

Danas ta šteta za kupca i preduzeće iznosi preko 100 miliona evra.
Novi Sad, kao osnivač gradskog saobraćajnog preduzeća, mogao je i morao preko organa upravljanja to preduzeće obavezati na poštovanje odluka Grada, kako bi se izbegla šteta i nesporazumi.

Odgovorima koje je dostavio na pisani zahtev Agencije, gradonačelnik Novog Sada je nedvosmisleno potvrdio da su sve odluke i potpisani ugovor pravno valjani i da nije pokrenut bilo kakav postupak za poništenje i izmene odluka.

Iz Agencije ističu da je prijava protiv gradonačelnika i članova gradskog veća Novog Sada jedan je od najobimnijih i komplikovanijih slučajeva koje to telo ispituje. Privredni apelacioni sud je 2010. godine presudio u korist ATP "Vojvodina“.

www.blic.rs/Vesti/Drustvo/303484/Prijava...nacelnika-Novog-Sada
NSBuild
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 25 jan 2012 15:45 #15

  • Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
A zašto ne prijava protiv Maje Svinjković ?
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 25 jan 2012 15:49 #16

  • TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 2659
  • Primljenih Zahvalnica: 3037
mukyz napisao/la:
Prijava protiv gradonačelnika Novog Sada

Grad se obavezao i da će nakon dobijanja upotrebne dozvole preusmeri medjumesni saobraćaj na tu stanicu.

www.blic.rs/Vesti/Drustvo/303484/Prijava...nacelnika-Novog-Sada

Ako ovo nije monopol ja sam ribizla.
Poslednja izmena: 25 jan 2012 15:50 od TurboMaximus.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 26 jan 2012 08:25 #17

  • Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
jedan komentar koji mi se svideo na www.rtv.rs vezan za tu vest.
vladimir 25.01.2012 22:00
Pazi ovako: Dević- pobegulja iz Bosne, pušku nije video. Došao kao neki metaloglodač, mašinbravar ili tako nešto. Radio u dve firme metalskog kompleksa u N.S. Odjedanput se pujavljuje kao ,,bogat" čovek i finansijer tadašnjeg SRS-a. Na sumnjiv način se privatizuje ATP Vojvodina. Maja, Mirović i Vučević, bez tendera, poklanjaju pravo da gradi MAS. Gradi se MAS usred industriske zone, Gospode Bože. Krši se urbanistički i svi drugi planovi. Nisu se napravili novi (nadamo se da neće). Sam MAS loše izgrađen. Korišćene su samo cigle i plastika. Pogledajte staru stanicu-asfalt iskrivljen od saobraćaja i zamislite šta bi se dogodilo,, novom" MAS-u. Bez zakona se dodeljuju prihodi grada Deviću. I tu upada DS. Tuže njih i bez tendera dodeljuju advokatskoj kanceleriji Pavličića, koji je glavni ds-ovac za N.S. i sedeo je u BG-u u to vreme. DS ih tužila i kad su došli na vlast su predstavili kao da grad i građani tuže njih, a novac grada dali Pavličiću. Svaka vlast stavlja svoje sudije pa i ova i Pav. naređuje da sud. postupak traje što duže. Privredni sud u Bg-u Sodoma i Gomora. Mišković ima 70% sudija i tužioca. Dević puca jer metaloglodač ne zna ekonomiju.Trošio je pare koje nije zaradio.
SUD MORA DA BUDE NA STRANI GRAĐANA !
Prihodi Pavličića: gradonačelnik, poslanik, upravni i nadzorni odbori, advokatura.
Slični sudski postupci su i u slučajevima sa Radničkim Un. i održavanjem koncerta.
DA IMA PRAVDE U OVOJ DRŽAVI...
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: limanac

Odg: Autobuska stanica 26 jan 2012 20:01 #18

  • Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 783
  • Primljenih Zahvalnica: 1869
Meni se od početka nije dopala lokacija autobuske stanice ATP "Vojvodina". U industrijskoj zoni van sveta i vremena. To što putevi prolaze pored nje ne znači da ona može tu da se sagradi jer je daleko od gradskog jezgra i tokova ljudi. I da ima veze gradskog saobraćaja na 5 minuta opet to nije to. Drugo što mi se nije svedelo je odvajanje od železničke stanice i postojeće autobuske stanice. Kod Novog Sada mi se i sviđa to što su železnička i autobuska stanica jedna do druge i što brzo mogu da promenim vid putovanja. Nije mi jasno šta je problem u ovoj lokaciji: Plac iza železničke stanice
Taj plac bi bio idealan i lako bi se povezao sa postojećim stanicama podzemnim prolazom ispod pruge. Na taj način bi se dve autobuske stanice nadovezale jedna na drugu i zaokružio vangradski prevoz u Novom Sadu.
Nije mi jasno kako je sud u Strazburu mogao da donese presudu i uopšte da sudi jer, koliko mi je poznato, naši građani ne mogu da se obrate tom sudu sve dok ne iscrpe sve mogućnosti traženja pravde u Srbiji? Što znači od najnižeg do najvišeg suda i tek kada najviši sud da presudu može da se traži pravda u Strazburu.
I nije mi jasno zašto je tužena sadašnja gradska vlast kada je prošla napravila grešku?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 26 jan 2012 20:20 #19

  • mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Brane napisao/la:
I nije mi jasno zašto je tužena sadašnja gradska vlast kada je prošla napravila grešku?
Iz raloga sto taj ugovor nije potpisan u neko licno ime, ili ime neke stranke, vec u ime novog sada. Koja god opcija trenutno bila na vlasti opet bi bila tuzena jer su oni ovlasteni predstavnici grada, grada kojeg su na neke ugovorene obaveze obavezali njegovi prethodni ovlasteni predstavnici.
NSBuild
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Autobuska stanica 26 jan 2012 20:26 #20

  • Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 783
  • Primljenih Zahvalnica: 1869
Da, ali treba da odgovara onaj ko je vodio grad u to vreme! Ko god da je na vlasti, ne treba da odgovara za greške prethodnika. Da li je na tom ugovoru potpis Maje Gojković kao predstavnika grada? Jeste. Molim lepo, pred lice pravde pa neka se razjasni ko je i za šta kriv!
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru