Ја све чекам да се укључи неко, али неће нико. Цоле лајка али неће да се сврста у струку

Истина је да немамо пуно материјала али можемо пуно да претпостављамо
Имамо сличице са сајта, имамо основе станова и објекта.
Модена је очигледно дигла лествицу у односу на оно што су радили до сада:
1. формиран је комплетан визуелни идентитет - урађен је лого пројекта, комерцијалне скице су "дизајниране" (не знам како другачије да се изразим).
2. направио се помак од "скопље 2014" набацивања класичних елемената од стиропора на фасаду ка нечему што би да буде комерцијална алузија на арт-деко.
Да не будем безобразан, тај помак су направили још на претходној згради.
3. функционалним распоредом станови одговарају ономе што би се назвало "лукс" понудом. Нема више спаваћих соба од 9 квадрата, оне су сад 12 и 14, појавиле су се "мастер собе" са засебним купатилима у великим становима, величина дневне зоне коначно одговара величини стана, у највећим становима свака спаваћа има своје купатило. итд. Све је то напредовало. И нека је, јер ако је то најскупље што се продаје у Новом Саду, онда је правац у ком су кренули са функционалним распоредом по мени исправан.
4. Естетика је оно према чему свако има сопствени однос. Имали смо и на форуму коментаре да је најлепша зграда од новоизграђених она на углу Максима Горког и Стражиловске - то му дође доказ да се о укусима не вреди расправљати. Што се тиче већ установљеног амбијента, он је изградњом нове зграде тужилаштва постао сасвим довољно еклектичан да у њега може да се убаци било шта, а и пре тога је био шарен.
Ево улаза у зграду, мени ово изгледа добро (као некоме из струке). Себи не бих такво правио што је ствар личног афинитета, али немам шта да замерим.
Локација:
1. По мени (опет, то је лично мишљење) локација је затрпана објектом. Ова величина зграде је превелика за тај угао и тај распоред осталих објеката у блоку. С друге стране, иако Нови Сад није Њу Јорк, треба погледати и такве градове - тамо је преизграђеност део идентитета места. За ово је наравно заслужна локална управа која је осмислила правац изградње овог дела (и сваког другог дела) града, не Модена. Они се уклапају у оквир које је постављен или договорен са државом/градом.
2. Станови, бар колико сам видео су оријентисани тако да у већини може да се направи "промаја", тј. оријентисани су на две стране што је добро. Оно што је лоше је што је та друга страна (дворишна) сведена скоро на ниво светларника.
3. Паркинг места? На 23 стамбене јединице планирано је 29 гаражних места. На станове од преко 100 квадрата однос би морао да буде 2:1 тј. да постоји 46 гаражних места, и то ће вероватно тржиште испеглати временом ако не испегла закон.
У ентеријеру се види зелени мермер, дрво, лустери - то остаје да се види да ли ће да се деси. Идеја је очигледно да премијум локација добије премијум понуду, што је за очекивати.
Стил наравно може и треба и даље да се пегла и у складу са "Дујиним правилима " (прим. прев.) увек може да буде лошије него што је на рендеру а боље не очекујемо да ће бити.
Увек се може рећи да је то што је изгледало као камен на фасади у ствари техника, а као мермер у ентеријеру керамика.
Остаје упитно да ли је спратна висина у становима бар 3,20. Ако је тако, објекат је са приземљем (5 метара) и пентхаусом висок преко 30 метара.
Ако није тако и спратна висина је остала 2,6 метара онда лукс није стварно лукс.