izvor: http://www.rtv.rs/

 

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић и градоначелник Игор Павличић означили су данас почетак радова на изградњи новог производно-логистичког комплекса Слободне царинске зоне (СЦЗ) Новог Сада.

 

Према речима Павличића, Град је један од акционара СЦЗ и ово је после много година прва већа инвестиција на њеном подручју.

"Град је изашао у сусрет СЦЗ пошто се ради о инвестицији већој од милион евра и која ће запослити најмање 50 радника. Цена комуналног опремања комплекса је умањена за 50 одсто, а ако се пројекат покаже оправданим, а надам се да хоће, могуће је и његово проширење", указао је градоначелник.{jcomments on}

Свечаном чину у источној индустријској зони града присуствовао је и државни секретар у Министарству финансија Миодраг Ђидић, а бројне госте је у својству домаћина поздравио директор СЦЗ Новог Сада Срђан Егић.

"Отворили смо јуче 150 нових радних места у Вршцу, данас почињу радови на објекту који ће примити 50 људи и дати логистичку подршку страним инвеститорима", изјавио је Пајтић.

 

Он је подсетио да у Војводини тренутно ради нешто више од 230 страних компанија, које укупно запошљавају око 60.000 људи.

"Посебан је значаја ИТ (информациона технологија) инкубатора у овом комплексу, јер је наше стратешко опредељење да јачамо ту врсту привреде. Око 1.500 ИТ инжењера је запослено само преко Универзитета у Новом Саду и фирми у том домену, уз посредство покрајинске владе. Без улагања у знање, без улагање у напредак, без улагања у нове технологије нема напретка", истакао је покрајински премијер.

 

Павличић је истакао да информационе технологије постају главна привредна грана Новог Сада и да је више страних компанија исказало намеру да инвестира у ту област.

Егић је указао да је руководство СЦЗ пре три године одредило три приоритета као стратешко опредељење у даљем развоју.

"Први приоритет је законитост у раду, други повећање профита и промета, а трећи очување права радника. Са задовољством истичем да смо сва ова три приоритета успели да остваримо на максималном нивоу", рекао је директор СЦЗ.

Данас започети комплекс ће се простирати на 3.000 квадрата корисног простора, од чега ће 500 квадрата бити ИТ сектор, а 300 квадратних метара пословни простор.

"Очекујемо долазак 20 компанија у овај ИТ инкубатор, а трећина простора је већ закупљена. Страни инвеститори ће овде моћи да реше све на једном месту и да послују под повољнијим финансијским условима", закључио је Егић.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru