izvor: http://www.24sata.rs/

 

Novi Sad će do kraja 2011. godine dobiti još dve kružne raskrsnice, a gradske vlasti zacrtale su još tri, čija se gradnja očekuje tokom 2012. U gradskim službama navode da će nastaviti izgradnju novih kružnih raskrsnica jer su ih prva dva kružna toka, otvorena pre pola godine, uverila da je postignut efekat povećanja bezbednosti u saobraćaju.

 

{jcomments on}

Kružne raskrsnice su posebno dobro rešenje jer se efikasno smanjuju troškovi održavanja opreme, vremenski gubici, a samim tim i zagađenje. Ali pored toga ih naročito preporučuje saobraćajna bezbednost. Kružna raskrsnica sadrži manji broj takozvanih konfliktih tačaka nego klasična raskrsnica. Takođe, svuda u svetu je prisutna tendencija pretvaranja četvorokrakih raskrsnica u kružne, i to pre svega iz bezbednosnih razloga, ali i radi bržeg i efikasnijeg odvijanja saobraćaja - navodi Vesna Katić, portparolka u Zavodu za izgradnju grada.


Već postojećim kružnim tokovima, na uglu Bulevara Evrope i Kornelija Stankovića i Bulevara Evrope i Rumenačkog puta, već u oktobru će se pridružiti i kružni tok na uglu Novosadskog puta i Kralja Petra Prvog i Kralja Aleksandra u Veterniku. Ovaj kružni tok će biti i najveći u gradu, jer će se u njega ulaziti čak iz pet pravaca: Novosadskog puta, Kralja Petra Prvog, Kralja Aleksandra, Omladinske ulice i puta iz pravca groblja u Veterniku.

Takođe, do kraja 2011. godine će biti završen i četvrti kružni tok, na ukrštanju Bulevara cara Lazara i Somborskog bulevara s Bulevarom Evrope na Limanu IV.

Ostali kružni tokovi će biti građeni od 2012. godine. Prva dva biće na budućoj trasi Bulevara Evrope, od Rumenačkog puta do autoputa E-75. Jedan kružni tok će biti pre kanala DTD na budućem ukrštanju Bulevara Evrope i Privrednikove ulice, a drugi posle kanala prema autoputu, kao veza Bulevara Evrope s Primorskom ulicom. Pored toga, kružni tokovi se planiraju i na uglu Primorske ulice i Sentandrejskog puta, Industrijske ulice i Puta novosadskog partizanskog odreda, kao i na Temerinskom putu, posle nadvožnjaka.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru