izvor: http://www.021.rs/

 

Nova zgrada Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" trebalo bi da bude u funkciji do početka nove školske godine. Kako navode u toj ustanovi, objekat površine 8.000 kvadrata je potpuno završen, a osnovni nameštaj i oprema obezbeđeni.

 

Izgradnja škole je počela u novembru 2009. godine kako bi se povećala dostupnost srednjoškolskog obrazovanja, profesionalne rehabilitacije i radnog angažovanja svih učenika i korisnika sa smetnjama u razvoju i na taj način obezbedila njihova kvalitetnija inkluzija u društvenu zajednicu.{jcomments on}

 

Školu će moći da pohađa između 500 i 600 đaka sa različitim tipom ometenosti u razvoju, a njih 40 moći će da koristi internatski smeštaj. Osim specijalizovanih kabineta i sala sa rehabilitacionim i terapeutskim pomagalima, škola će imati i radionice za praktičnu nastavu u 15 obrazovnih profila, piše Dnevnik. Postojaće licencirani programi edukacije za rad sa osobama sa invaliditetom za obrazovne, zdravstvene i druge ustanove. Kancelariju će imati i Uslužni centar za podršku zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Škola će, uporedo sa novim objektom, koristiti i stare prostorije u Ulici Braće Ribnikar.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru