izvor: www.021.rs 

edjsegZavod za zaštitu spomenika kulture napravio je plan obnove dvorca Eđšeg koji se nalazi u ulici Antona Čehova, a Poslovni prostor će iduće nedelje izabrati izvođače radova. To znači da će za nekoliko nedelja početi dugo očekivana rekonstrukcija ovog kulturno-istorijskog spomenika i njegovo spasavanje od propadanja.

{adsense}

Obnovu već godinama traže stanari ovog kraja, jer je nekada prestižni objekat i bivše strelište pretvoreno u sklonište beskućnika i stecište narkomana, koji su ga pri tome u nekoliko navrata i palili. Obnova Eđšega se do sada više puta odlagala i pored devastacije spomenika pod zaštitom države starog 120 godina.

Lokalne vlasti su više puta najavljivale obnovu i očuvanje dvorca. Od svega toga, samo je popravljen krov da bi se zaustavilo prokišnjavanje. - Izuzetno je važno da se ovaj spomenik kulture obnovi. Namera nam je ne samo da ga sačuvamo od daljeg propadanja, već i da ga privedemo nameni kako bi ubuduće mogao da se koristi - kaže pomoćnik direktora Poslovnog prostora Srđan Crkvenjakov.

Obnovu zdanja traži i Streljačka družina "Novi Sad 1790", istovremeno tražeći i da im se vrati zdanje nacionalizovano nakon Drugog svetskog rata.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru