izvor: http://www.021.rs/

 

Gradnja vrtića u Radničkoj 20 neće početi ovog meseca kako je ranije najavljivano iz "Radosnog detinjstva". Direktor Predškolske ustanove Borislav Samardžić rekao je za Radio 021 da još nije završen glavni projekat, pa bi i početak radova mogao da bude prolongiran za naredni mesec.{jcomments on}

 

"Očekujem da do 15. jula dobijemo glavni projekat, zatim da Grad odradi javnu nabavku i obezbedi izvođača radova i da negde polovinom avgusta krenemo u izgradnju vrtića u Radničkoj", kaže Samardžić. Navodi da je za realizaciju tog projekta potrebno 230 miliona dinara i dodaje da će "Radosno detinjstvo" obezbediti 90 miliona, a ostatak Grad.

"Prema najavama koje sam dobio od gospodina Makarića i gradonačelnika Pavličića, Grad će ipak pronaći način da, preko naših 90 miliona dinara, do kraja godine obezbedi još 145 miliona i isfinansira izgradnju vrtića. Samim tim je moguće da vrtić bude i gotov do kraj godine", ocenjuje Samardžić.

 

Novi vrtić trebalo bi da primi oko 350 mališana koji će biti razmešteni u dvadesetak grupa. Direktor "Radosnog detinjstva" je ranije izjavio kako je, u dogovoru sa Gradom, napravljen plan za gradnju još nekoliko vrtića u gradu i prigradskim naseljima, ali će realizacija tih investicija zavisiti od mogućnosti za dobijanje potrebnih sredstava.

Izvesno je i da će Grad u cilju smanjenja liste čekanja za boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva" odobriti proširenje upisnih kvota. Samardžić navodi da je Gradska uprava dala saglasnost na  program Predškolske ustanove za obezbeđivanje dodatnih mesta u obdaništima  i taj predlog trebalo bi da se nađe na dnevnom redu narednog zasedanja novosadskog parlamenta u septembru.

(D.B)

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru