izvor: https://www.021.rs/

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju Ulice Marka Miljanova. Predviđeno je da se tokom radova rekonstruišu saobraćajne površine i javno osvetljenje, a procenjena vrednost radova je oko 206 miliona dinara. Osim Grada, radove će platiti i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.
Ulica Marka Miljanova se proteže od Beogradskog keja do raskrsnice Đorđa Rajkovića i Zemljane ćuprije, duga je 550 metara, a široka od 22 do 35 metara. Kolovoz je širok oko devet metara, osim kod Keja gde je širok 12 metara i to je jedini deo gde je ulica bulevarskog tipa. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, ova ulica će nakon radova imati kolovoz širok šest metara, sa obostranim parkinzima širokim pet metara i zaštitnom trakom od 40 centimetara između parkinga i biciklističke staze. Sa obe strane će biti pešačkih staza promenljive širine, dok se sa leve strane predviđa dvosmerna biciklistička staza široka dva metra.

Deo Marka Miljanova od Beogradskog keja do kružne raskrsnice sa Venizelosovom ulicom rekonstruisaće se dodavanjem razdelnog ostrva i proširenjem kolovoza da bi se dobile dve saobraćajne trake od po šest metara. Krak prema novom železničko-drumskom mostu ranije je uređen u sklopu gradnje pristupnih saobraćajnica, ali će se praviti potpuno novi krak prema nekadašnjim fabrikama "Elektroporcelan" i "Kulpin". Tuda će jednog dana ići saobraćajnica koja će spojiti Marka Miljanova sa Filipa Višnjića i Pavla Stamatovića i taj pravac će nakon radova biti blokiran betonskom zaštitnom ogradom.

Kružni tok koji će se graditi biće jedan od većih u Novom Sadu, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da se vodilo računa da mogu da prođu autobusi GSP-a, ali i šleperi sa prikolicama.

U dokumentaciji se navodi da se drveće koje se ne nalazi na trasi projektovanog kolovoza zadržava i štiti na odgovarajući način, ali nisu navedene posebne informacije o hortikulturnom uređenju ovog dela grada. U popisu pristupnih radova samo stoji da će biti posečeno sedam stabala.

U okviru rekonstrukcije Ulice Marka Miljanova biće postavljeno i 59 stubova javne rasvete i uređena postojeća autobuska stajališta.

Rok za dostavljanje ponuda na tender je 16. septembar.

 

 

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru