Izvor: http://www.mojnovisad.com/

Planirano je rušenje četiri prizemna objekta ukupne površine više od hiljadu kvadrata...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije donela je odluku da rušenje nekadašnjeg “Autokopa” na Futoškom putu poveri "MB Kopu" iz Petrovaradina, kao nosiocu posla.

Ovo preduzeće će, zajedno sa firmama "Kosmo-kop" iz Bukovca i "Vojmilović kompani" d.o.o iz Novog Sada imati 30 kalendarskih dana da ukloni objekte komleksa, a za taj posao će dobiti skoro tri miliona dinara s PDV-om, prenosi "Dnevnik".

Razlog za rušenje objekata, kako je navedeno u konkursnoj dokumentacije, je raščišćavanje parcele, jer je na tom mestu predviđena izgradnju saobraćajnice koja bi trebalo da poveže Ulicu Ive Ćipika s Futoškim putem.

Kako prenosi "Dnevnik", planirano je rušenje četiri prizemna objekta ukupne površine više od hiljadu kvadrata. Najveća od četiri zgrade ima 598 kvadrata, dok je površina najmanje 102 metra kvadratna. Reč je o klasično zidanim objektima od pune opeke, od kojih je na dva porušena krovna konstrukcija. Kompleks "Autokopa" već odavno je napušten, a građani koji žive u okolini i putem našeg portala ukazivali su da delimično urušene zgrade ugrožavaju bezbednost prolaznika, ali i osoba koje tu nelegalno borave.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru