izvor: http://nsuzivo.rs/

U cilju unapređenja putne infrastrukture na teritoriji Grada Novog Sada, u ponedeljak, 19. novembra, započeto je sa radovima na izgradnji kružne raskrsnice, ulice Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenic.

U postojećem stanju ovo je neuređena četvorokraka raskrsnica na kojoj nije omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Pešački saobraćaj u zoni raskrsnice je dosta frekventan jer se u blizini nalazi autobusko stajalište, dok se biciklistički saobraćaj odvija po kolovozu.

Formiranjem kružne raskrsnice doprineće se efikasnijem i racionalnijem odvijanju kolskog saobraćaja na pravcu prema Institutu. Takođe, izgradnjom planiranih pešačkih i biciklističkih staza biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, tako što će pešački saobraćaj biti olakšan, a biciklistički izmešten sa kolovoza. Radovi na izgradnji kružne raskrsnice obuhvataju i postavljanje novog javnog osvetljenja, kao i izmeštanje vodovodne i kanalizacione mreže iz zone buduće kružne raskrsnice. Trenutno su u toku radovi na podzemnoj infrastrukturi, pri čemu je bitno napomenuti da Institut nijednog momenta neće ostati bez dovoda vode. Takođe, za sve vreme izvođenja radova, vozilima će biti  omogućen odgovarajući prilaz Institutu.

Završetak svih predviđenih radova može se očekivati početkom leta iduće godine, u skladu sa ugovorenim rokom od 210 kalendarskih dana.

Ova investicija vredna je preko 90 miliona dinara, a zajedničkim ulaganjem finansiraju je Grad Novi Sad, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i APV Vojvodina, Uprava za kapitalna ulaganja.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru