izvor: www.021.rs

Lions_-_melbourne_zooNovi Sad bi uskoro mogao da dobije zoološki vrt, ukoliko gradonačelnik i gradska uprava prihvate ponudu vlasnika cirkusa "Korona" Milana Slive da zajedničkim snagama investiraju u ovaj projekat.

Na sastanku u Gradskoj kući vlasnik cirkusa je predstavio ideju o gradnji ZOO vrta, gde bi on i Beogradski zoološki vrt poklonili po 100 životinja, dok bi grad Novi Sad bio zadužen samo za pronalaženje zemljišta. Kako Sliva kaže za Press, on je već obavio preliminarne razgovore sa direktorom Beogradskog zoološkog vrta Vukom Bojovićem, koji se složio sa idejom.

Cirkus "Korona" je u žižu javnosti upao pre tri godine, kada ga je udruženje "Sloboda za životinje" optužilo za nehuman tretman ovih bića. Prema njihovim tvrdnjama, ovaj cirkus svoje lavove, leoparde i tigrove drži u zatvorenoj prikolici pored generatora za struju, gde su temperatura i buka nepodnošljive za ove životinje. Oni su tada optužili "Koronu" da kupi životinje iz cirkusa u okolini koje su vlasti u drugim zemljama zabranile zbog maltretiranja životinja.

Ovo nije prva ideja da Novi Sad dobije zoološki vrt, pošto je još šezdesetih godina planirano da se na Dunavu napravi nekoliko veštačkih ostrva gde bi bili kavezi sa životinjama. Nakon odbacivanja ove ideje, devedesetih je priča o zoo vrtu ponovo aktuelizovana, kada je određena lokacija na Sunčanom keju i čak počela nabavka životinja, ali do izgradnje nikad nije došlo.

 

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru