Novi Sad - Posle 18 godina od rušenja stare zgrade Radio-televizije Vojvodine, koju su srušile rakete NATO alijanse, danas su na Mišeluku, u Novom Sadu, kamen-temeljac za novu zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV) položili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.
 

Novi poslovni objekat RTV-a biće na mestu gde je bila zgrada Televizije Novi Sad, koja je u potpunosti uništena u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Vučić je rekao da je, zbog toga, današnje polaganje kamena temeljca mnogo više od početka radova na nekom građevinskom objektu.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovali su još i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i direktor RTV Miodrag Koprivica.

Ruševinu nekadašnje zgrade je uklonila beogradska firma Elita cop, dok će nov objekat graditi konzorcijum predvođen subotičkom SMB-gradnjom.

Konzorcijum SMB-gradnje potpisao je 18. septembra sa RTV-om ugovor od 654 miliona dinara (sa PDV-om 784,8 miliona dinara), pošto je pobedio na tenderu kao jedini ponuđač.

https://www.ekapija.com/real-estate/1949347/KZIN/pocela-izgradnja-nove-zgrade-radio-televizije-vojvodine

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru