Novi Sad - Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da uskoro počne spajanje Novog naselja i Veternika tako što će produžiti Bulevar Jovana Dučića ka ulici Dragoslava Srejovića.

Ovaj produžetak Bulevara Jovana Dučića u dužini od oko 300 metara spojiće Novo naselje i Veternik na još jednom mestu, i to preko Veterničke rampe, jer od ranije postoji spoj preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta.

Sa ovim se neće dobiti samo veza između Novog naselja i Veternika već i kontinuirana saobraćajnica, pretežno bulevarskog tipa, koja se proteže od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac bi time postao alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.U sklopu priprema za te radove, UGZI je raspisao javnu nabavku za tehničku dokumentaciju za saobraćajnicu i javno osvetljenje. U konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, navodi se da će biti građeno oko 330 metara saobraćajnice sa dve kolovozne trake i razdelnim ostrvom od 1,5 metar. Biće izgrađena i biciklistička staza.

Takođe, Bulevar Jovana Dučića će sa ulicom Dragoslava Srejovića i Veterničkom rampom biti spojen kružnom raskrsnicom. Istovremeno, biće građena vodovodna i kanalizaciona mreža za potrebe okolnih stambenih objekata, kao i onih koji će se na ovoj lokaciji graditi narednih godina.

www.021.rs

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru