Novi Sad - Novosađani će još neko vreme sačekati na izgradnju tržnog centra na uglu Bulevara Jaše Tomića i Jove Hranilovića, budući da prva prodaja građevinskog zemljišta na kom je planiran, nije uspela.
 
 
Kako se na oglas, koji je u maju raspisan za prodaju dve građevinske parcele površine 2.382 i 1.740 m2 na ovom lokalitetu, nije javio nijedan kupac, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu oglasila je novu prodaju zemljišta.
 
Podsetimo, uslov za izgradnju tržnog centra na ovom lokalitetu je formiranje građevinske parcele ukupne površine 7.932 m2, od parcela u javnoj svojini Grada Novog Sada i parcela koje su u privatnoj svojini.
 
Kako piše portal 021, verovalo se da će subotička firma SMB gradnja, čija se parcela nalazi uz oglašeno zemljište, biti i najviše zainteresovana za njegovu kupovinu, međutim to se nije dogodilo na prvoj licitaciji.
 
Novo javno nadmetanje za prodaju pomenutih parcela biće sprovedeno 15. septembra, a zainteresovani će najkasnije dan ranije morati da dostave svoje prijave i uplate depozit u visini od 17,3 miliona dinara.
 
Početna cena za otuđenje građevinskog zemljišta ista je kao i prošlog puta i iznosi 86,9 miliona dinara.
 
Prema važećoj planskoj dokumentaciji, ovaj lokalitet namenjen je za izgradnju tržnog centra spratnosti visoko prizemlje (VP), a osim primarne namene budućeg poslovnog objekta-tržnog centra, u okviru njega je moguće planirati i sadržaje iz uslužnih, kulturnih, ugostiteljskih ili administrativnih delatnosti.
 
www.ekapija.com

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru