Novi Sad - Predstavnici kompanije NEPI-Rockcastle predstavili su danas u Novom Sadu detalje budućeg tržnog centra Promenada. Šoping centar, površine 150.000 m2, redefinisaće maloprodajnu scenu Novog Sada i Vojvodine, kažu predstavnici investitora.
 
 
Kompanija NEPI, koja je prošle godine za oko 30 mil EUR kupila plac kod Spensa u Novom Sadu, pre dva dana se ujedinila sa kompanijom Rockcastle koja se takođe bavi nekretninama i tako učvrstila svoju poziciju na tržištu. Novonastala kompanija NEPI-Rockcastle uložiće oko 100 mil EUR, precizirano je danas, a posao će u Promenadi dobiti ukupno 1.500 ljudi.
 

- Mi ne gradimo prostor da bismo ga prodali, nego da bismo njime upravljali. U četvrtom kvartalu 2018. godine planiramo otvaranje Promenade. Ovo je jedna od naših najvećih investicija i očekujemo da će biti veoma uspešna - kaže za eKapiju Aleksandru Morar Co-CEO kompanije NEPI-Rockcastle.
 
 
On kaže da je interesovanje zakupaca veliko, a da će fokus novog tržnog centra biti na zabavnim sadržajima - bioskopu, fitnes centru...

Promenada Novi Sad imaće 4 nivoa maloprodajnog prostora i 1.500 parking mesta.
 

Jelena Jevremović, asset menadžer za Srbiju, kaže da će Promenada za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji. Budžet Srbije, kada novi novosadski šoping mol bude otvoren, godišnje će prihodovati oko 20 mil EUR, kroz različite vrste poreza i doprinosa.

Kako je za eKapiju rekla Jevremović, u Promenadi će biti ukupno 150 prodavnica. Ona najavljuje da će mnogi brendovi baš u ovom tržnom centru doživeti premijeru na srpskom tržištu, a potpisivanje ugovora sa ovim zakupcima očekuje u septembru.
 
 
- Naš fokus je na regionima van Beograda. Kupili smo i zemljište u Kruševcu, gde planiramo da gradnja ritejl parka počne najkasnije početkom 2018. godine - kaže Jevremnović.
 
Inače, NEPI-Rockcastle u Srbiji već poseduje tržni centar Plaza u Kragujevcu.
 

Tokom zvanične ceremonije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici NEPI-Rockcastle položili su vremensku kapsulu u temelje budućeg objekta.
 
http://www.ekapija.com

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru