Bio sam nedavno u Temisvaru posle duze pauze i moram priznati da je grad bas ozbiljno napredovao. Aerodrom je pre bio jedan od najlosijih na kojim sam leteo ali od prosle godine je otvoren novi terminal, koji iako ne velik izgleda poprilicno lepo za aerodrom te velicine. Iulius mall je neprepoznatljiv, tamo gde je bio veliki parking su sad poslovne zgrade i park. Obilaznica je isto nedavno zavrsena (jugoistocna, ostao je da se zavrsi jos parce na zapadu da bude ceo prsten), a pesacka zona je prosirena i sada je mnogo veca. Treba dodati i isto skoro zavrsen veliki aquapark Amazonia. Gradi se i novi stadion. Veci je izbor trznih centara, supermarketi na svakih 5 min (imaju tipa 15 lidlova ali pored toga i kaufland, carrefour, penny, auchan)
Uglavnom, cini mi se da je sve to uporedivo sa Novim Sadom - br. stanovnika T 250k grad 430k metro a NS 260k grad i 370k metro i 120km vazdusne linije. Nije da je trava uvek zelenija kod komsija ali realno oni imaju stvari koje NS nece imati ni za
30 50 godina - aerodrom, obilaznica, tramvaj, (postoji cak i recni saobracaj na Begeju), botanicka basta i ZOO, akvapark.
PS. jos malo poredjenja
www.numbeo.com/cost-of-living/compare_ci...&displayCurrency=EUR