Novi Sad - Za šopingholičare u Novom Sadu stižu dobre vesti, budući da je u planu izgradnja još jednog tržnog centra u tom gradu.


Novi objekat previđen je na uglu Bulevara Jaše Tomića i Jove Hranilovića, a ko će investirati u trgovinski centar biće poznato nakon okončanja postupka prodaje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada, gde bi tržni centar trebalo da bude izgrađen, kažu za naš portal u gradskoj upravi.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, naime, oglasila je otuđenje građevinskog zemljišta površine 2.382 i 1.740 m2 na ovom lokalitetu, a uslov za izgradnju objekta, navedeno je u oglasu, je formiranje građevinske parcele ukupne površine 7.932 m2, od parcela u javnoj svojini Grada Novog Sada i parcela koje su u privatnoj svojini.

- Ovaj lokalitet je, prema važećoj planskoj dokumentaciji, namenjen za izgradnju tržnog centra spratnosti visoko prizemlje (VP), na površini od 7.932 m2 - objašnjavaju u gradskoj upravi. Predmetne parcele predstavljaju neizgrađeno građevinsko zemljište.

Lokalni mediji pisali su početkom godine da su se stanari okolnih ulica žalili, jer je taj prostor neuređen i zarastao u šiblje.

Početak izgradnje objekta, kao i rokovi, napominju, isključivo zavise od investitora, budućeg vlasnika građevinskog zemljišta koji bi trebalo da bude poznat nakon javnog nadmetanja koje će se održati 22. juna. Zainteresovani ponuđači svoje prijave dostavljaju najkasnije dan ranije, a početna cena zemljišta procenjena je na nešto više od 86,9 miliona dinara.

Kako dodaju u gradskoj upravi, osim primarne namene budućeg poslovnog objekta-tržnog centra, u okviru njega je moguće planirati i sadržaje iz uslužnih, kulturnih, ugostiteljskih ili administrativnih delatnosti.

www.ekapija.com

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru