izvor: www.021.rs

 

alt Zainteresovani investitori za modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane "Novi Sad" trebalo bi svoje ponude da dostave do 30. septembra, u skladu sa rokovima datim u tenderskoj dokumentaciji, saopštio je danas EPS.

"Da li će to učiniti samostalno ili kao konzorcijum, zajedno sa nekom drugom kompanijom koja nema status učesnika u postupku, ali je naknadno pokazala zainteresovanost za učešće u ovom projektu, biće poznato kad se otvore ponude", izjavio je član Upravnog odbora Društva "Energija Novi Sad" (ENS) Zoran Manasijević.{jcomments on}

 

 

Potencijalni investitori, budući strateški partneri EPS-a i grada Novog Sada, mogu do 29. jula da posete postrojenje i vide podatke o tom projektu, kako bi pripremili finansijski, tehnički i pravni izveštaj, navodi se u saopštenju.

EPS i grad Novi Sad uložiće zemljište sa postojećom infrastrukturom i postrojenjima. Od strateškog partnera se očekuje da dokapitalizacijom stekne većinsko učešće u ENS-u, kao i da, pored neophodnog finansijskog i operativnog kapaciteta, raspolaže iskustvom u podizanju i upravljanju sličnim postrojenjima. Novo postrojenje moći će dugoročno da obezbedi grejanje Novog Sada, a i da pokrije očekivani nedostatak električne energije u Srbiji, dok se ne završe elektrane koje EPS planira da gradi sa drugim strateškim partnerima, navodi se u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru