Novi Sad - Tržni centar trebalo bi da nikne na parceli omeđenoj prugom, Bulevarom Jaše Tomića i ulicom Jovana Hranilovića čime bi trebalo da bude rešen problem na koji se žale stanari ovih ulica.

Naime, 021 su se obratili stanari koji žive na ovoj lokaciji sa žalbama da je ta parcela neobezbeđena i zapuštena. Kako navode, a što se može videti i na slikama sa terena, ovaj prostor čine bare, šipražje i trava koja dugo nije košena. Stanari okolnih ulica su zabrinuti i za bezbednost jer se u šiblju i visokoj travi često okupljaju narkomani i beskućnici, zbog čega traže da Grad uredi ovaj prostor.

U Gradskoj upravi za 021.rs navode da je prostor na uglu Bulevara Jaše Tomića i produžetka Ulice Jovana Hranilovića planiran za tržni centar i da će u sklopu njegove izgradnje biti uređen ceo prostor. U Gradskoj kući kažu da će parcela uskoro biti ponuđena na prodaju.

"Predmetna površina predstavlja zemljište ostale namene gde se planom predviđa izgradnja poslovnog objekta. Centralna parcela br. 4980 K.O. Novi Sad I je u privatnom vlasništvu, dok su susedne parcele br. 4981 K.O. Novi Sad I (severno) i 4979 K.O. Novi Sad I (južno) u vlasništvu Grada. Da bi se predmetna lokacija privela planiranoj nameni potrebno je spojiti navedene parcele. Grad, kao većinski vlasnik, planira da otuđi predmetno zemljište putem licitacije, javnog nadmetanja, i u skladu sa predviđenom procedurom predmetna lokacija  treba da bude uskoro privedena nameni", navode za 021.rs iz Gradske kuće.

U Gradskoj kući dodaju da će budući tržni centar imati samo visoko prizemlje maksimalne visine do osam metara i da će osim prodavnice u njegovom sklopu biti i sadržaji uslužnih, kulturnih, ugostiteljskih ili administrativnih delatnosti. Pored tržnog centra biće sagrađen i parking prostor, uređene pešačke staze i zelene površine.

www.021.rs

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru