Novi Sad - Nova građevinska sezona u Novom Sadu trebalo bi da bude daleko bolja nego mnoge prethodne, jer se očekuje izgradnja velikih objekata, koja bi preduzećima i pratećoj industriji materijala omogućila da uposli i 10.000 radnika.

Novi Sad je, kako tvrdi Josip Modić, predsednik Samostalnog sindikata građevinskih radnika Novog Sada, procentualno prvi u Srbiji po broju pozitivno rešenih građevinskih dozvola, na osnovu kojih bi ove građevinske sezone trebalo da otpočne gradnja novih, najmanje, 200.000 kvadratnih metara.
 
- Kolika je to površina, najbolje govori podatak da je u najteža vremena u celoj Srbiji građeno godišnje oko 800.000 kvadrata. Imali smo tada svega oko 5.000 radnika, ali kriza je iza nas. Uspeli smo da sa JP Urbanizam uspostavimo odličnu saradnju i uz njihovo posredovanje, povezali smo se sa najvećim građevinskim firmama i u njima osnovali sindikate, obezbedivši tako primenu svih normi zaštite na radu - precizira Modić.
 
Modić navodi i da je do pre nekoliko godina na gradilištima bilo prijavljeno manje od trećine angažovanih neimara, a da se sada njihov broj značajno povećao.
 
- Najbolje sarađujemo sa velikim kompanijama, koje imaju interes da neimari dobro i kvalitetno rade, pa im obezbeđuju i dobre uslove. Sa manjim firmama, međutim, još imamo problema, pre svega jer u njima nema sindikata. Naravno, preduzeimamo sve mere da to prevaziđemo - kaže Modić.
 
Modić najavljuje da bi na izgradnji Galesovog solitera u centru Novog Sada trebalo da bude direktno uposleno oko 500 radnika, a veliki broj građevinaca biće angažovan i na gradnji novog tržnog centra pored SPENS-a, koji gradi kompanija NEPI.
 
Veći broj radnika trebalo bi da bude angažovan i na izgradnji obilaznice oko Petrovaradina, koja će imati više lukova i podvožnjaka.
 
- Uz to, očekuje se i izgradnja sportskog centra na Trandžamentu, sportskog centra u Petrovaradinu i niza infrastrukturnih objekata, tako da će, siguran sam, za građevince biti dosta posla - navodi Modić.
 
www.ekapija.com

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru