Gradnja tržnog centra od 150.000 kvadrata kod "Spensa" počeće krajem marta.

"Novosti" navode da se očekuje da tržni centar već do kraja 2018. godine počne sa radom, a u predstavništvu južnoafričke kompanije "Nepi" navode da im je odobren urbanistički projekat.

"Očekujemo i ostale neophodne dozvole. Projekat je prilagođen uslovima koji su tražili urbanisti, a priprema se i tender za izvođače radova, tako da kašnjenja sa gradnjom ne bi trebalo da bude. U novi tržni centar biće uloženo više od 60 miliona evra, a u njemu bi posao moglo da dobije oko 1.500 Novosađana", navodi menadžer Nepija Nemanja Savčić.

On navodi da se za oko 50.000 kvadratnih metara u tržnom centru, koji su već nazvali "Promenada", interesuju najveći trgovinski lanci. Prema njegovim rečima, interes ne samo zaposlenih u Nepiju već i potencijalnih zakupaca jeste da novi tržni centar počne sa radom do kraja 2018. godine. 

Podsetimo, prema najavama iz Nepija, vrednost investicije će biti oko 100 miliona evra. Parcela na kojoj će biti izgrađena "Promenada" do sada je služila za sportske sadržaje i bila poznata kao "gradska srebrnina", a prodata je za rekordnih 3,7 milijardi dinara. Tržni centar će imati pet spratova, objekat će biti amorfnog oblika, a veliki deo fasade sa strane Bulevara cara Lazara biće pod solarnim panelima. Takođe, na krovu će se nalaziti i brojne zelene površine i sportski tereni. Tereni za tenis, košarku i mali fudbal biće smešteni odmah pored kafića i restorana na mnogobrojnim terasama. Enterijer novog tržnog centra u Novom Sadu veoma će ličiti na Mega Mall izveden u Bukureštu, a koji je takođe u vlasništvu kompanije Nepi.

Prema projektu, ulaz u podzemnu garažu biće sa srednje trake Bulevara oslobođenja. Projekat podrazumeva i novo parterno uređenje oko prostora između Spensa i tržnog centra sa puno vodenih površina.
Autor: Novosti, 021

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru