izvor: http://enovisad.rs/, http://www.novisad.rs

 

Kao najveći uspeh u radu gradske vlasti u prethodne tri godine gradonačelnik Igor Pavličić izdvojio je rekonstrukciju Keja, dok je težak socijalni položaj sugrađana prouzrokovan ekonomskom krizom ocenio najvećim neuspehom. Pavličić je najavio da bi od oktobra ove godine gradski budžet trebalo da bude veći za 3 milijarde dinara i da će taj novac, zajedno sa kreditom, biti investiran u završetak Bulevara Evrope i kanalizacionu mrežu.

{jcomments on}

 {adsense}

Gradonačelnik Igor Pavličić je rekao da su u politici stvari teško merljive ali je kao reper u trogodišnjem radu uzet učinak prethodne vlasti. Sa manjim budžetom u odnosu na onaj koji je imala prethodna vlast za 70 miliona evra urađeno je više u oblasti infrastrukture, što je najvidljivije na novosadskim bulevarima, kazao je Pavličić. Kada je u pitanju rad JKP gradonačelnik je ocenio da ovakav sistem u funkcionisanju više nije održiv i da će uskoro gradska preduzeća morati da se transformišu. Sugrađani smatraju da je moglo i više da se uradi ali uvažavajući ekonomsku krizu, za rad u prethodne 3 godine dali su pozitivnu ocenu. I kolege novinari, kao najoštriji kritičari rada gradske vlasti, dali su pozitivnu ocenu. Gradonačelnik Pavličić najavio je početak radova na drumsko železničkom mostu, od sledećeg meseca počinje da funkcioniše RENT A BIKE, a u planu je i da se konačno reši problem Podgrađa. Poput JKP, Pavličić je istakao i da Radosno detinjstvo, kao i kultura moraju reformisati sisteme jer su postali neodrživi.

 

{youtube}9S36Kd-uM4A{/youtube}

Autor: Nenad Sekanić Petak, 17. Juni 2011. 16:10

 

-----------------------------------------------------------------------------

sa www.novisad.rs

 

На конференцији за новинаре у Градској кући градоначелник Новог Сада Игор Павличић представио је досадашње резултате рада актуелне градске управе и најавио активности планиране за наредни период. Презентација је подразумевала податке о томе шта је све урађено када је реч о саобраћајној, комуналној и оптичкој инфраструктури, изградњи игралишта и спортских терена, као и вртића и школа али и у другим областима из надлежности локалне самоуправе. Резултати рада актуелне градске управе упоређени су са онима из периода од 2004. до 2008. године.


- Надоградња и реконструкција кеја је пројекат који је дефинитвно обележио досадшњи рад ове градске управе, а такође ја лично сам добио политичку сатисфакцију, јер сам одувек сматрао да град морамо заштити од поплава, а кеј уредити на начин како су то учиниле модерне европске средине, што је и учињено – нагласио је градоначелник Павличић. Као такође велики успех градоначелник Павличић истако је изградњу нових белвара у износу од 4300 м Булевара Европе и 1842 м Сомборског булевара и најавио да ће током лета ти радови бити настављени. – Реч је о најдужој изграђеној километражи булевара у историји Новог Сада- оценио је Павличић. Напоменувши да је 2008. године 400 улица у Новом Саду било у блату, градоначелник је рекао да је, за разлику од периода мандата претходне градске власти када је 90 км улица насуто туцаником, у ове три године било 173 км туцаничких поправки и насипања, а до краја године биће урађено још 117 км.


Град Нови Сад прогласио је оптичку инфраструктуру комуналном делатношћу препознавши њен велики значај, а према оцени Игора Павличића то би требало да буде главни приход Града у будућности. У периоду од 2004. до 2008. године изграђено је 12 км оптичке мреже, док је у претходне три године изграђено 96 км, а планирана је изградња додатних 31 км. Као једна од капиталних инвестиција, која би требало да реши дугогодишњи комунални проблем у Новом Саду, најављена је изградња канализације у приградским насељима, али и у самом граду. Да сада је изграђено 43 км канализационе мреже, а до краја године радиће се на изградњи додатних 198 км.


- Нови Сад је препознатљив по бициклистичким стазама. Неке од њих нису у задовољавајућем стању, а за комплетну реконструкцију, коју желимо да урадимо, потребно нам је око 43 милиона динара. Намера нам је да подстакнемо Новосађане да више користе то најздравије превозно средство због чега ћемо ускоро и реализовати пројекат Градског бицицкла - нагласио је Павличић уз констатацију да је до сада изграђено 17 км стаза и да је у плану изградња још 11 км.


Такође градоначелник је истакао значај акције обнове свих дечјих игралишта и спортских терена у Новом Саду уз напомену да је за три године изграђено 19 нових игралишта и да ће бити изграђено још 4, а за време мандата претходне власти било је изграђено 6 игралишта за децу.


Градоначелник је посебно нагласио да у презентацију нису била укључена потенцијална трансферна средства, као и да је град успео да реализује бројне важне пројекте упркос 4 милијарде и 300 милиона динара затеченог дуга 2008. године и значајно мањем просечном градском буџету у односу на 2008. који износи 130 милиона евра годишње.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru