izvor: http://www.021.rs/

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisao je danas u Beogradu u ime Grada Novog Sada aneks ugovora o izgradnji drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu - Žeželjevog mosta.

slika

"Aneks 1 Osnovnog ugovora koji produžava Osnovni ugovor potpisali su "Železnice Srbije", izvođač radova AZVI , APV i  Grad Novi Sad kao organi finansiranja. Zatim su potpisani Memorandum o razumevanju između investitora "Železnice Srbije" i izvođača radova AZVI, Ugovor o načinu prenosa sredstava za finansiranje Projekta od strane "Železnice Srbije", Uprave za kapitalna ulaganja APV i JP "Zavod za izgradnju grada" Novi Sad, kao i Ugovor o finansiranju za 2015. godinu", saopštili su iz Gradske kuće.

Aneks ugovora predviđa dodatnih tri miliona evra i rok od 17 meseci za završetak izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Novi most će imati dva železnička koloseka, dve drumske saobraćajnice širine 7,7 metara i dve pešačko-biciklističke staze širine 2,5 metara. Most će biti dug 474 metra i širok 31 metar.

 

 

 

 

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru