izvor: http://www.rtv.rs/

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vojvode Bojovića u Novom Sadu usporeni su zbog pronalaska groblja iz 18. veka. Groblje je otkriveno na metar dubine ispod nivoa asfalta.

slika

 

Rekonstrukcija Ulice Vojvode Bojovića pretvorila se u pravu noćnu moru za one koji u njoj žive. Rupe, iskopani rovovi i građevinski materijal ne samo da nisu lep prizor, nego su i prepreka za normalno kretanje i pešaka i vozila. Posle osam meseci od početka radova, započeto je asfaltiranje dela te ulice.

Posle praznika očekuje se asfaltiranje druge deonice, da bi se osposobio onaj deo ulice koji nije u programu arheoloških istraživanja.

Tek po završetku arheoloških ispitivanja moći će nesmetano da se nastavi sa putarskim radovima. A kako su rekli u Zavodu za zaštitu spomenika kulture, istraživanja biće završena do kraja maja.

{youtube}l4Smj9Fwrlc{/youtube}

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru