izvor: radio021


Novosadske ulice u poslednja tri meseca bogatije su za 548 stabala drveća, 2.259 sadnica ukrasnog šiblja, 1.636 ruža i 2.040 stabljika žive ograde. Pored toga, radnici "Gradskog zelenila" rekonstruisali su i posejali travu na 10.000 kvadrata.

slika

Drveće, ruže i ukrasno šiblje sađeni su na sedam lokacija u gradu. Ulica Narodnog fronta ozelenjena je sa 142 koprivića i 15 sorbusa. Na Bulevaru cara Lazara zasađena je 101, a u Maksima Gorkog 43 lipe. Sentandrejski put dobio je drvored sa 122 koprivića, dok je u Primorskoj ulici zasađeno 16 sadnica. 

U centru grada zasađeno je 2.400, a u park Bistrica 300 sadnica ukrasnog šiblja. Bulevar vojvode Stepe ozelenjen je i ukrašen je s 50 komada vatrenog trna.  Najviše ruža zasađeno je ispod Varadinskog mosta. U čast žrtava Novosadske racije napravljen je prirodni spomenik od 1.246 ruža formiranih u obliku suze. Po 150 ruža zasađeno je na Promenadi, 100 kod Satelitska pijaca, 80 u Petrovaradinu, 30 na Limanu i 30 na Detelinari.

Na oko 8.000 kvadrata uređen je nov travnjak na Sentandrejskom putu, gde je zasađeno i 120 stabala koprivića i piramidalnog jasena. U ulicama Narodnog fronta, Maksima Gorkog, Vojvođanskih brigada, Platonovoj i Vojvode Mišića rekonstruisan je travnjak. 

U okviru blokovskog zelenila zasađena su nova stabla lipe, breze, koprivića i kalemljenih lišćara. Započeto je košenje travnjaka u celom gradu, kao i na ulazima u grad. U toku su radovi na malčiranju mnogih drvoreda, kao i gredica sa ukrasnim šibljem.

Započeta je i sadnja drveća u delovima grada gde nema zelenila. Prvi radovi izvedeni su ulicama Pap Pavla, Valentina Vodnika, Hilandarskoj i Slovačkoj. Postavljeno je zaštitno zelenilo u delu Uspenske, i ulici Ilije Ognjanovića, kao i tepih travnjak na kružnoj raskrsnici u Primorskoj ulici.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru