izvor: www.021.rs

Novosadski Fakultet tehničkih nauka uskoro počinje da gradi novu zgradu Naučno tehnološkog parka vrednu 13 miliona evra koja će se nalaziti na Limanu 1.

ftn_nova_zgrada

Kako saznaje 021, rušenje stare zgrade TMD-a i montažnog objekta koji se nalaze pored nje u Fruškogorskoj ulici počinje u junu, nakon čega će početi radovi na gradnji nove zgrade koja će raspolagati sa prostorom od 26.000 kvadrata.

Planirano je da radovi traju dve godine, a nova zgrada će biti podeljena u dve celine: Naučno - tehnološki park i naučno istraživački prostor za nastavno i naučno osoblje Fakulteta tehničkih nauka, kaže za 021 dekan Rade Doroslovački. - Sredstva za izgradnju obezbedila je Evropska investiciona banka, preko JUP-a i Fakultet tehničkih nauka. Uprava se potrudila da obezbedi radni prostor za sve zaposlene koji trenutno rade u zgradi TMD-a, kako bi i u toku izgradnje neometano obavljali svoje nastavne i naučnoistraživačke poslove - objašnjava Doroslovački.

{adsense}

Predviđa se da će u novom, modernom i atraktivnom objektu za tri do pet godina sedeti na hiljade mladih inženjera školovanih na Fakultetu tehničkih nauka, što je od velikog značaja za sam FTN, Novosadski univerzitet, Novi Sad i Srbiju. Pre svega kako bi se zaustavio odliv mozgova jer će se mladim inženjerima odmah po izlasku s fakulteta obezbediti radna mesta. - Ovaj projekat je baš zato od izuzetne važnosti kako bi mladi ostali u zemlji u kojoj su rođeni, u kojoj su se školovali i u kojoj mogu svojim znanjem da zarađuju plate koje bi zarađivali bilo gde u svetu - navodi Doroslovački.

Fakultet tehničkih nauka je najveći fakultet u Srbiji i više puta je proglašavan za najbolji od strane studenata. Ima 11.000 studenata i blizu 1.200 zaposlenih. Sa ovog fakulteta je nastalo i razvilo se čak 73 mala i srednja preduzeća koja ostvaruju milionske profite na godišnjim nivoima.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru