{jcomments on}izvor: www.021.rs

Radovi na sanaciji Beogradske kapije već mesecima stoje, budući da novac za nastavak obnove još nije obezbeđen.

beogradska_kapija_1111

Investitor projekta rekonstrukcije je JP "Poslovni prostor", a direktor ovog preduzeća Zoran Jovčić za 021 kaže da će radovi biti nastavljeni kada to dozvole vremenski uslovi i kada budu obezbeđena neophodna sredstva.

"Očekuje se završetak radova na obnovi fasade sa obe strane kapije, pešačkih i kolskih prelaza, ozelenjavanje površine iznad kapije, kao i konzervatorski i restauratorski radovi", kaže Jovčić za Novosadski informativni portal.

{adsense}

On nije želeo da komentariše zbog čega sanacija toliko kasni, budući da je prošle godine najavljeno da će celokupan posao biti gotov do 1. januara. "Rok završetka radova ne može biti preciziran, s obzirom na to da izvođenje radova zavisi od dinamike priliva sredstava", navodi Jovčić.

Za rekonstrukciju Beogradske kapije ukupno je izdvojeno 35 miliona dinara, s tim što su Ministarstvo kulture i banka Inteza učestvovali sa po 10 miliona, dok su grad Novi Sad i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine iz budžeta izdvojili po 7,5 miliona dinara. (M.S. - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru