izvor: www.021.rs/

Jedina novosadska suvenirnica već godinama ne radi, jer je objekat koji je za tu svrhu sagrađen u potpunosti neupotrebljiv i neadekvatan, izjavio je za 021 direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević.

Prema njegovim rečima, u ovom prostoru od 14 kvadratnih metara ne postoje uslovi za rad, jer nema sanitarnog čvora, a preko leta temprerature mogu biti izuuzetno visoke. "Ceo objekat je u staklu i leti kad upekne bude po 50 stepeni ne pomaže ni klima", rekao je Knežević dodavši da će Novi Sad do početka sledeće sezone sigurno imati suvenirnicu.

"Da li će biti na tom mestu ili nekom drugom još uvek se ne zna. Ako bude tu pretpostavljam da će biti prilagođeno uslovima za rad", kazao je Knežević za 021 i dodao da ta odluka zavisi od Poslovnog prostora i Grada.

Po njegovom mišljenju sadašnja suvenirnica nalazi se na dobroj lokaciji, budući da se nalazi odmah uz pristanište, ali je nezgodno to što u njoj ne može da bude više od troje ljudi istovremeno jer je prostor izuzetno uzak. Prema podacima Kapetanije, u luku Novi Sad u sezoni pristigne oko 200 brodova sa po 400 turista.

Podsećamo, suvenirnica je otvorena 2011. godine u okviru projekta USAID "Oživljavanje obale Dunava", a celokupan projekat, koji je podrazumevao izgradnju ovog objekta, postavljanje tabli sa obaveštenjima o spomenicima, postavljanje turističke signalizacije i info pultova, koštao je 90.000 dolara. (V. K.)

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru