otvaranje_SangajŠangaj je danas dobio novi objekat Doma zdravlja.

 

Jedna od najvećih investicija Grada u Domu zdravlja za prošlu godinu je adaptacija postojećih objekata i dogradnja novih objekata u Šangaju i Sremskoj Kamenici. Vrednost ove investicije je oko 45 miliona dinara. Za opremanje oba objekata utrošeno je oko 3.300.000 dinara. Radovi na izgradnji počeli su u novembru, a objekat Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici otvoren je pre mesec dana.

 

"Trudimo se da ravnomerno ulažemo i pomažemo razvoj i gradskih i prigradskih naselja. Šangaj je u nekim stvarima ispred gradskih sredina. Kvalitet zdravstvene zaštite je zaista na visokom nivou. Od septembra će i laboratorijske usluge moći ovde da dobiju, kako ne bi morali da odlaze do grada" rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Šangaj Bela Kurina rekao je da će dolazak laboratorijskih ekipa za uzorkovanje krvi i urina u Šangaj umnogome olakšati život stanovnika ovog naselja, jer su do sada gubili i po nekoliko sati za odlazak do grada. Kako je rekao, do 2008. godine nisu imali ni pedijatra, a od septembra će sve imati na jednom mestu.

U novom objektu Doma zdravlja su smešteni:

- služba opšte medicine – radi jedan lekar svakog radnog dana od 7 do 13.30h. Pregledi se zakazuju preko Kol centra, telefonom kod medicinskog tehničara ili ličnim dolaskom, najduže za dva dana unapred.

- pedijatrija – trenutno (od 2008. godine) u Šangaju radi jedan pedijatar dva puta nedeljno po tri sata (utorkom i četvrtkom od 14 do 17 sati) i on brine o zdravlju 272 dece uzrasta do 15 godina. U Šangaju živi još 100 dece uzrasta od 15 do 19 godina koji imaju izabranog pedijatra u nekoj od gradskih ambulanti. Do 2008. godine nije bilo pedijatra u Šangaju.

- laboratorija – od septembra će laboranti u ovim prostorijama uzorkovati krv

- u starom objektu ostaje stomatologija – trenutno u Šangaju radi jedan stomatolog tri dana nedeljno koji ima 350 pacijenata, uglavnom, najmlađih stanovnika ovog dela grada.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru