izvor: www.dnevnik.rs

Iako je do sada u nekoliko navrata odlagano otvaranje novog Obrazovnog centra na Novom naselju, u Školi „Milan Petrović„ tvrde da će nastava u ovom objektu definitivno početi da se odvija od 1. septembra.

 

Prema rečima Slavice Marković, direktorice škole, radovi na na novom objektu su u završnoj fazi i preostalo je da se prostor opremi po standardima koji zahteva ovakva ustanova.

- Trenutno se građevinski radovi izvode oko sportskih terena i to će biti vrlo brzo završeno. Preostalo je opremanje, a najveći deo opreme obezbedili smo kroz razne donacije. No, sredstva za jedan deo opreme još nedostaju i nadamo se da će do septembra i to biti rešeno - kaže Marković. 
Po sadržajima koji će biti zastupljeni u novom centru, ovaj objekat će biti jedinstven u našoj državi. U ovu školu će ići deca različitog tipa ometenosti, ali će u njoj biti organizovane i dokvalifikacije, prekvalifikacije, edukacije i programi inkluzivnog karaktera. Osim rehabilitacionih i prostora za individualni tretman i servisnu podršku, u školi su planirane i takozvana polivalentna sala, namenjena za edukacije, konferencije, seminare, koncerte, predstave i slično, radionice za praktičnu nastavu u petnaest obrazovnih profila s prodajno-uslužnim prostorom, učionice, kabineti, fiskulturna sala, učionica i sportski tereni na otvorenom, a korisnicima koji dolaze sa strane na raspolaganju će biti internatski smeštaj s kapacitetom od 40 ležajeva.
Centarje koncipiran na bazi usluga koje će biti pružane svim učenicima škole, ali i nekim institucijama s kojima škola sarađuje.
-S obzirom da ćemo u okviru novog objekta pružati usluge redovnim vrtićima, školama i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, broj korisnika će biti i veći od broja učenika koji su upisani u našu školu. Naše zanatske radionice će biti otvorene za građane gde će moći da dobiju neku uslugu ili kupe nešto iz našeg proizvodnog programa - kaže naša sagovornica.
Škola će otvoriti i auto-perionicu, dok će fiskulturna sala imati takozvani „zeleni krov” na kojem će se uzgajati začinsko bilje čime će biti obogaćena ponuda proizvoda ove škola koja u svom sklopu ima i salaš na Čeneju gde se uzgaja povrće.
Ovu investiciju finansira Grad, a sprovodi Poslovni prostor i do sada je u izgradnju i opremanje objekta površine oko 7.200 kvadratnih metara uloženo skoro 500 miliona dinara. Iako će novi objekat doneti mnoge nove sadržaje, prema rečima Slavice Marković, stručni kadar će biti dovoljan da pokrije i novi centar, dok će verovatno biti potrebno tehničko osoblje. 
N. Perković

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru