izvor: www.blic.rs


Pred Privrednim sudom u Novom Sadu, u kojem bivši vlasnik ATP “Vojvodina” Ilija Dević tuži novosadsku lokalnu vlast i traži odštetu od 100 miliona evra, ročište ni juče nije održano. Dević je tužio grad za nadoknadu štete koju je ATP “Vojvodina” pretrpela zato što nakon izgradnje nove autobuske stanice gradska vlast nije ispoštovale svoj deo ugovora.

 

 

Razlog za odlaganja ročišta za 20. jun je nedolazak bivše gradonačelnice Maje Gojković, kojoj je poziv poslat na dve adrese. Dević je novo odlaganje ročišta i ceo spor nazvao “političkim” jer po, njegovom mišljenju, Gojkovićeva nije trebalo da dođe na saslušanje. Njeno svedočenje nije potrebno, smatra on, jer na ugovoru njen potpis kojim se garantuje početak rada stanice u koju je Dević uložio novac.


Dević od Grada Novog Sada potražuje više od 100 miliona evra za naknadu štete, jer autobuska stanica koju je podigao ne radi četiri godine. Posle veštačenja Apelacioni sud je utvrdio da je u prva četiri meseca 2007. godine Deviću napravljena šteta od četiri miliona evra.

Sud čeka odgovor iz Zavoda za izgradnju grada koji bi trebalo da razjasni da li su stručnjaci tog preduzeća učestvovali u izradi studije za novu stanicu. Predstavnici Zavoda su na prošlom ročištu negirali da je bilo ko iz tog preduzeća radio na izradi studije, ali je Devićev advokat Emir Jašarević priložio dokument u kojem je navedeno da gradonačelnica Gojković ovlašćuje ZIG za poslove izrade studije nove stanice.


U međuvremenu je Privredni sud u Novom Sadu odbio zahtev za dodatno finansijsko veštačenje koje je zatražio Dević, a preduzeće ATP “Vojvodina”, u koje je Dević uložio više od 30 miliona evra, otišlo u stečaj, jer pet godina posle gradnje autobuska stanica nije proradila i obezbedila prihode.


- Iako je Privredni apelacioni sud naložio je da se utvrdi kolika je izgubljena dobit preduzeća na autobuskoj stanici, lokalima, linijama u domaćem i međunarodnom saobraćaju, turizmu, servisu, sudija Gordana Ristić naložila je da se utvrdi kolika je izgubljena dobit za stanicu i lokale - kaže Dević.


Svođenjem izgubljene dobiti na stanicu i lokale, prema njegovom mišljenju, umanjuje se stečajna masa ATP „Vojvodine” i dovodi u pitanje reorganizacija firme, ali i sudbina njegove matične firme “Mankoop”. Dević je u opasnost da izgubi i sve ostale posede, pošto je prilikom privatizacije preduzeća založio i ličnu imovinu.

Autor: M. Laketić | 10. 06. 2011. - 00:02h

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru