{jcomments on}izvor: www.dnevnik.rs


Отварање хотела „Холидеј ин" очекује се током ове године, а објекат ће према плану компаније „Александар", инвеститора објекта, бити спреман за отварање крајем априла, или почетком маја. Одлуку о датуму отварања донеће се овог месеца, или у фебруару.


 
{adsense}

 

 Међутим, отварање новог велелепног хотела отежава и чињеница да је приликом градње хотел „побегао"  два спрата више него што је требало, па је уместо шестоспратнице осванула осмоспратница. Док из „Александра” наводе да је хотел изграђен у складу са постојећим урбанистичким плановима, из Градске управе за урбанизам и стамбене послове, чији је начелник  Бране Раковић, нисмо добили конкретан одговор, да ли је хотел изграђен у складу са  грађевинском дозволом.

Уједно на одговор смо чекали скоро месец дана пошто начелник није био спреман да о овоме прича у непосредном контакту.
У саопштењу начелник Раковић каже да је у току усклађивање пројектне документације са издатом локацијском дозволом у делу који се односи на спратност, тако да максимална спратност буде осам спратова. Прецизније да објекат чини први ниво подрума, други ниво подрума, призмеље, галерија, техничка етажа, осам спратова, први ниво поткровља и други ниво поткровља.

Градска управа за урбанизам и стамбене послове навела је да је грађевинска дозвола из августа 2010. године се два пута мењала у делу који се односи на инвеститора.Грађевинску дозволу је 11. августа 2010. године исходовао првобитни инвеститор ДОО „Матијевић” за прву фазу изградње. Тим решењем је предвиђена и максималана спратност хотела: први ниво подрума, други ниво подрума, приземље, галерија, шест спратова, први ниво поткровља и други ниво поткровља. 

После ”Матијевића”, као инвеститор уписан је  ДОО „Александар градња”, а од 14. фебруара  2011. године то је ДОО „АГНС менаџмент -технолоџи”   новосадска фирма која је настала унутрашњом реорганизацијом компаније „Александар”.

„Дневнику” је у грађевинској инспекцији потврђено у неформалном разговору да је инвеститор на крају градње одступио од грађевинске дозволе изградивши два спрата више, и предочено да за даље информације пошаљемо питања у службу за информисање при кабинету градоначелника Милоша Вучевића. Међутим, у тој служби  казали су да одговор из грађевинске инспекције неће стићи. Заправо, да је одговор о  легалности изградње хотела садржан у одговору Градске управе за урбанизам и стамбене послове.

Зорка Делић

Четири или пет звездица
Из компаније „Александар” саопштено је да још није одлучено колико ће хотел имати звездица. Првобитно је било предвиђено да „Холидеј ин” има четири звездице, али како се одмицало са градњом видело се да хотел може да понесе и пет звездица, јер има базен и фитнес центар на последњем спрату.
Предочено је, да хотел има гаражни простор у подземном делу објекта у три нивоа, приземље, галерију, техничку етажу, осам спратова, први и други ниво поткровља.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru