izvor: http://www.dnevnik.rs/

 

Стара стрељана Еђшег, према ранијим најавама постаће концертна дворана, а један део простора биће искориштен за спортске намене.

 

Дом здравља на углу Милетићеве улице и Грчкошколске улице послужиће у јавне сврхе, мада још није прецизирано ко би требало да користи овај простор, док ће локали у пасажу у Дунавској 3 послужити као места чувања старих заната. Овај пасаж је последњи у низу који није био отворен за јавност односно нема бутике и локале већ су се тамо налазили магацини.

 

(fotografije by Otis){jcomments on}

 

Поред поменутих зграда, које су у потпуној реконструкцији, неколико фасада које су такође под заштитом Завода за заштиту споменика културе, добиће нови изглед. Када се ради о градском језгру, које је Влада Србије 2008. године прогласила за културно добро, чак и ако сам објекат није проглашен за споменик културе, неки други у његовом окружењу јесте, тако да се радови увек изводе под надзором Завода, како би се осигурало да обнова не наруши елементе који га чине важним у културно-историјском смислу.

 {adsense}

Зграде у Улици Николе Пашића, на броју 12 и 33 добиће нове фасаде, а реконструкција је већ почела, док ће обнова фасаде на згради у Јеврејској улици 1, са које је пре непуних годину дана отпао део и повредио пролазника, започети ускоро. Делови старих фасада неретко попусте под теретом времена, па је тако недавно отпао део и са родне куће бана Јосипа Јелачића која се налази у Београдској улици, у Подграђу Петроварадинске тврђаве.

 

Тренутно су око ове зграде постављене скеле, а радове ће надзирати градски Завод за заштиту споменика културе. У наредном периоду, нове фасаде добиће и зграде у Улици Илије Огњановића 1, Јеврејској 21 и на Тргу републике 2.


Ј. Здјеларевић

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru