izvor: http://www.rtv.rs/

 

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове на инфраструктурном опремању објеката на Булевару Деспота Стефана, у Кинеској четврти.


У току су радови на замени и реконструкцији дела водоводне и канализационе мреже и поплочавању гранитним коцкама главног пешачког правца који спаја Лимански парк са Новосадским кејом.

 

{jcomments on}

 

"Град је одлучио да уложи озбиљнија средства у сређивање Кинеске четврти, а у прошлој години за те намене опредељено је 10 милиона динара. Радови који се сада изводе биће завршени за петнаестак дана", нагласио је Павличић.

{adsense} 

Како је даље рекао, у овој години за наставак радова на инфраструктурном опремању те локације планирано је 40 милиона динара и намера је да то буде ново место окупљања младих, на којем ће се одвијати различити културни програми, али и делатности из области старих заната.


"Паралелно са овим, ради се и комплетан пројекат како бисмо могли да добијемо међународна средства која су много већа, да бисмо могли објекте да уредимо на адекватан начин", нагласио је Павличић.

 

Према његовим речима, поред Петроварадинске тврђаве, у коју Град такође жели озбиљније да инвестира, и простора старе ранжирне станице која ће бити сређивана, ово би могао да буде један од центара културног живота Новог Сада.


O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru