izvor: www.dnevnik.rs

Од када је 2009. године Град у сарадњи са "Пословним простором" донео одлуку да финансира заједно са скупштинама станара обнову фасада, обновљено је седам објеката,а последња у низу била је Адамовићева палата, на чију се обнову чекало годину дана.

 

Ова акција ту не стаје, пошто су уговорене су и реконструкције фасада на зградама у Улици Илије Огњановића 1, и Пашићевој 12 и 33, док ће Град дати комплетна средства за обнову фасада на објектима у Јеврејској 1 и 21 и на Тргу Републике 2. Како су нам рекли у "Пословном простору" радови би требали да почну за неколико дана, наравно ако временске прилике то дозволе.

Средства су додељивана путем конкурса, при чему је Град издвајао 70 одсто новца, док су скупштине станара давале 30 одсто финансија. До сада су поред Адамовићеве палате обновљене зграде у Његошевој 16, Пашићевој 26, Темеринској 8, Војводе Путника 1, Максима Горког 38 и на Позоришном тргу 4.

Из градског буџета ће следеће године такође бити издвојено 20.000.000 динара за ове намене, а гледаће се да поред фасада буде урађена и квалитетна изолација, јер ће догодине сви објекти морати да имају такозвани енергетски пасош.Г. Ч.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru