izvor: http://www.021.rs/

 

Nedostatak novca u vojvođanskom Fondu za kapitalna ulaganja usporio je radove na rekonstrukciji pola kilometra nasipa na Kanalu nedaleko od Kaćkog mosta, važnog za odbranu Novog Sada od poplava.

 

Mirko Galonja iz "Voda Vojvodine" kaže za Novosti da nedostaje trećina od 150 miliona dinara predviđenih za ove radove, ali da na njihovu dinamiku utiče i nesolidarnost preduzeća koja su preuzela posao. Ipak, Galonja se nada da će, ako vremenske prilike to dozvole, posao biti završen za mesec dana.

{jcomments on}

 

Završetkom rekonstrukcije ovog dela nasipa, odnosno njegovim ojačanjem izgradnjom bedema od armiranog betona, biće zaokružena celina od šest i po kilometara nasipa kojima se Novi Sad štiti od poplava.

 

Podsetimo da je grad sve do preduzimanja obimnih radova na povišenju nasipa na Dunavu i na Kanalu Dunav-Tisa-Dunav bio najkritičnija tačka na celom toku Dunava kroz našu zemlju. Nasipi su na obali kod Novog Sada bili najniži, pa su, kada Dunav zapreti, morali da budu nadvisivani vrećama sa peskom.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru