izvor: http://www.021.rs/

 

Javno komunalno preduzeće "Stan" dobilo je rebalansom gradskog budžeta 26 miliona dinara na ime kapitalnih subvencija, a ta sredstva biće utrošena za kupovinu opreme i poslove termovizijske kontrole zgrada, kaže za Radio 021 direktor Rajko Bojčić.

 

"Jedna od investicija će svakako biti kupovina termovizijske kamere sa kompletnom opremom za snimanje zgrada, jer nas od oktobra 2012. godine očekuje primena energetskih pasoša, odnosno sertifikata o energetskoj efikasnosti zgrada, a u cilju racionalnijeg korišćenja toplotne energije", navodi Bojčić.

{jcomments on}

 

Zbog zakonskih obaveza, po kojima svaka zgrada morati da poseduje energetski pasoš, Bojčić planira da ekipe "Stana" tokom ove grejne sezone sprovedu kontrolu energetske efikasnosti svih stambenih i poslovnih objekata u gradu.

 

Bojčić ne krije zadovoljstvo što je ove godine rebalansom budžeta dobijeno više sredstava, jer time Grad pokazuje da ima sluha za napore "Stana" da ponovo stane na noge. Kako je navedeno u programu poslovanja tog preduzeća, deo novca biće utrošen za kupovinu građevinske skele, stolarskih, bravarskih i građevinskih mašina i alata, tri manja dostavna vozila, kao i za nabavku mašine za parno čišćenje grafita i behatona. (D.B)

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru