izvor: http://dnevnik.rs/

foto: http://www.021.rs/

 

Javni solarni punjač mobilnih telefona „strouberi drvo” biće postavljen na platou ispred Spensa, a sugrađani će moći besplatno da ga koriste od utorka 25. oktobra. Radnici ZIG-a počeli su sa uređenjem mesta na kom ovaj uređaj treba da bude postavljen.


- Preduzeće „Elektrovojvodina” zajedno sa Zavodom za izgradnju grada i „Strouberi timom” građanima Novog Sada, ali i putnicima namernicima poklanja „strouberi drvo”, koje će im omogućiti da nesmetano napune baterije svojih mobilnih telefona, tablet računara, muzičkih plejera i fotoaparata. Takođe, biće dostupna i usluga korišćenja interneta - kaže portparolka „Elektrovojvodine”, Aleksandra Jančić-Rakičević.


Ovu tehnološku inovaciju osmislila je grupa studenata sa Beogradskog univerziteta, a Srbiji i svetu predstavljen je u oktobru prošle godine, kada je postavljen na gradskom trgu u centru Obrenovca. Pre nekoliko dana ovaj uređej je dobio Beograd, a sada je red došao i na Novi Sad. Kako stoji u objašnjenju „Strouberi tima”, uređaj dopunjuje baterije čistom ekološkom energijom koju daje sunce, uz pomoć solarnih panela.
- Ovako će se ljudima na najefikasniji način objasniti prednosti čistih izvora energije i otkloniti zablude da je njihovo korišćenje suviše apstraktno za prosečnog građanina kao i da on ne može da ima direktnu korist od njih - kažu u „Strouberi timu”.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru