izvor: http://www.24sata.rs/

 

Novi Sad će od naredne godine početi da dobija pešačke mostove, odnosno nadvožnjake koji će pešacima omogućiti bezbedan prelaz preko najprometnijih ulica i raskrsnica. Na ovaj potez gradske vlasti su se odlučile nakon izrade dve opsežne saobraćajne studije o opasnim mestima u gradu, kao i najčešćim uzorcima saobraćajnih nezgoda.{jcomments on}

 

Trenutno, u gradu postoji samo jedna pasarela, kraj okretnice trojke na Detelinari, koja spaja ulice Janka Čmelika i Veselina Masleše.


Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da bi prvi u nizu pešačkih mostova trebalo da bude izgrađen preko puta za Veternik, na samom rubu grada. Ova lokacija je izabrana jer je svakodnevno koristi desetine đaka na putu do Osnovne škole „Marija Trandafil“, a prinuđeni su da, i pored uredno obeleženog pešačkog prelaza, pretrčavaju ulicu zbog bahatih vozača.

- Deca nemaju izbor osim da pređu frekventan put na kojem su visoka ograničenja brzine, a koji ima dve trake u svakom smeru. Postavljanje ležećih policajca ili semafora usporilo bi saobraćaj i stvorilo gužve, pa je pešački most pravo rešenje da se đaci zaštite - kaže gradonačelnik.

Projekat za ovaj most upravo se završava, a nakon toga biće određene i ostale lokacije za pešačke nadvožnjake. Takođe, kako najavljuje Pavličić, planirano je i postavljanje brojnih ležećih policajaca, gde to tehnički uslovi omogućavaju, kao i ograničavanje brzine na 30, odnosno 40 kilometara na čas.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru