izvor: http://www.24sata.rs/

 

alt

Skupština grada Novog Sada je na poslednjoj sednici odobrila da se iz budžeta izdvoji dodatnih 25 miliona dinara za uređenje Spensa pred predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce. Novac će biti upotrebljen za neophodne radove kao što su kompletna obnova svlačionica, hodnika, toaleta, sanitarnih čvorova, sale...

{jcomments on}

 

Odluka o izdvajanju miliona za obnovu sale u Spensu doneta je desetak dana nakon što je stručna komisija Evropske rukometne federacije stigla u Novi Sad i konstatovala nedostatke u pripremama. Međutim, u Gradskoj upravi i Spensu očekuju da će već do 1. novembra, odnosno dva i po meseca pre početka šampionata sve biti uređeno i spremno za takmičare.


Do tada, sala u kojoj će igrati reprezentacije Francuske, Mađarske, Španije i Rusije moraće da dobije novo osvetljenje, jer sadašnje ne zadovoljava kriterijume ovako velikog takmičenja, pogotovo kada se uzme u obzir da će se ovde igrati i polufinala. Neophodno je da se renoviraju i svlačionice, kako bi reprezentativci na miru mogli da se usredsrede na mečeve, a biće potpuno obnovljena i VIP loža, dok će soba za medije biti modernizovana.

- Novac iz budžeta grada će biti upotrebljen za radove u svlačionicama i hodnicima velike i male dvorane Spensa, zatim za radove na sanitarnim čvorovima zapadnog hola, na uređenju ulaznog hola. Takođe, urediće se i toaleti, kao i amfiteatar. Sredićemo sve što je neophodno kako bi ispunili uslovi Rukometne federacije - kažu u upravi Spensa.

Svi radovi bi trebalo da počnu vrlo brzo, čim se obavi postupak izbora izvođača radova i nabavi neophodni građevinski materijali i druga oprema. Plan je da sve bude završeno 1. novembra, što potvrđuje i zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić.

Prema njegovim rečima, grad je uveren da će do 1. novembra uspeti da se otklone svi nedostaci i da će publika uživati u utakmicama grupe C u januaru sledeće godine.

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru