izvor: http://www.021.rs/

 

Interese privatnih preduzeća koja se bave tehničkim i higijenskim održavanjem objekata ubuduće će štititi Udruženje "Naš grad".

Posle odluke "Informatike" da do kraja godine redefiniše dalju saradnju sa preduzećima čiji osnivač nije Grad, Udruženje će zatražiti da se što pre preciziraju uslovi budućeg poslovanja, a od Gradske uprave da se promeni Odluka o održavanju zgrada tako što će se izdavati licence za bavljenje poslovima održavanja.{jcomments on}

 

Nakon što su prethodnih dana, zbog novonastale situacije, sa rukovodstvom "Stana" razmenili oštre međusobne kritike na račun poslovanja, čelnici Udruženja ipak zaključuju da je saradnja sa "Stanom" moguća, šta više, bila bi i poželjna u cilju kvalitenijeg pružanja usluga građanima.

Članovi Udruženja moći će da budu sva preduzeća koja redovno izmiruju svoje obaveze prema državi i zaposlenima. U planu je donošenje posebnog kodeksa ponašanja, utvrđivanje jedinstvenih kriterijuma i cenovnika za obavljanje poslova na održavanju objekata, čime se sprečava nelojalna konkurencija.

 

Podsećamo, "Informatika" je ove nedelje vlasnicima oko 70 firmi, koje se bave održavanjem stambenih zgrada, poslala rešenje o raskidu ugovora do kraja godine, uz obrazloženje da će ponuditi novi oblik saradnje preduzećima čiji osnivač nije Grad, što su mnogi preduzetnici ocenili kao ucenu i pokušaj favorizovanja JKP "Stan".

 

"Informatika" je demantovala navode da se radi o stvaranju monopola, a na prozivke privatnog sektora oglasio se i direktor "Stana" Rajko Bojčić istakavši da će to preduzeće zahtevati da Grad ubuduće raspiše tender za svaki od poslova i učešće različitih ponuđača.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru