izvor: http://dnevnik.rs/

 

Zavod za zaštitu spomenika kulture napravio je plan obnove dvorca Eđšeg koji se nalazi u ulici Antona Čehova. Poslovni prostor je izabrao izvođače radova, a juče su radnici počeli da čiste objekat i raskrčuju rastinje oko njega. Gradonačelnik Igor Pavličić rekao je juče za naš list da je Eđšeg važna investicija za Novi Sad.{jcomments on}

 

- Sem što se planira renoviranje i obnova, grad će kupiti i okolne nekretnine, kako bi se ovo zdanje zaokružilo u jednu celinu - naveo je Pavličić.
Obnovu već godinama traže stanari ovog kraja, jer je nekada prestižni objekat i bivše strelište pretvoreno u sklonište beskućnika i stecište narkomana, koji su ga pri tome u nekoliko navrata i palili. Obnova Eđšega je do sada više puta odlagana i pored devastacije spomenika pod zaštitom države starog 120 godina.


Kao najveću investiciju Pavličić navodi izgradnju Arhiva grada, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 160 miliona dinara. Gradonačelnik je naveo i još jedan graditeljski posao koji finansira grad: adaptaciju zgrade na Uglu Miletićeve i Grčkoškolske ulice. Kako je rekao sredinom septembra počeće rekonstrukcija nekadašnje ambulante u Miletićevoj ulici.


- Poslovni prostor je ambulantu preuzeo od Doma zdravlja, a sada su u toku pripreme za rekonstrukciju objekta, koji će biti pretvoren u moderno uređen prostor za lokale. S ovog zdanja se obrušavala fasada koja je pretila prolaznicima. Inače, kada bude završena, grad će u svom vlasništvu imati 1.000 kvadrata više - istako je Pavličić.


Unutar zgrade biće ugrađen lift, dok će cela fasada biti rekonstruisana. Rok za završetak adaptacije prostora nekadašnje ambulante sredina februara naredne godine, a vrednost posla je oko 50 miliona dinara.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru