izvor: http://www.021.rs/

 

Planirana obnova Pozorišnog trga ne može da počne jer za taj posao Zavod za izgradnju grada nije dobio novac od vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja. Projekat rekonstrukcije je završen, a da li će i kada novac biti obezbeđen u Fondu nije bilo moguće saznati, piše "Blic".

{jcomments on}

 

Projektom je predviđena zamena postojećeg materijala kojim je popločan trg, rekonstrukcija pešačkih staza duž Uspenske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, rekonstrukcija autobuskog stajališta u Uspenskoj ulici, kao i hortikulturno uređenje, kažu u Zavodu za izgradnju grada. Površina na trgu, uz pozorište, biće popločana prirodnim kamenom, dok će se na prostor ispred lokala i drugih objekata postaviti prefabrikovani betonski elementi, odnosno behaton.

 

Pozorišni trg će, osim rekonstrukcije, dobiti i spomenik posvećen balerini Marini Olenjinoj, koja je 1950. godine osnovala Balet Srpskog narodnog pozorišta. Postavljanje spomenika planirano je za oktobar, čak i ako do tada trg ne bude obnovljen.

Dodajmo da Srpsko narodno pozorište obeležava 150 godina rada, te da je u toku obnova zgrade najstarijeg profesionalnog teatra na prostorima bivše Jugoslavije, koje finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru