izvor: http://www.021.rs/

 

Novosadski Privredni sud usvojio je plan reorganizacije ATP "Vojvodina", što znači da je to preduzeće izbeglo bankrot, ali ne i da će sigurno doći do izmeštanja Međumesne autobuske stanice. To bi trebalo da bude poznato po okončanju spora koji se vodi protiv Grada, objašnjava za Radio 021 bivši stečajni upravnik "Vojvodine", Nikola Pavlović.{jcomments on}

"Mi smatramo da ugovor, koji je još na snazi, obavezuje Grad da preusmeri međumesni saobraćaj na novu stanicu. Pošto Grad to nije hteo da uradi, spor je pokrenut, vrše se procene štete, s jedne strane, a s druge strane računamo da će sud, ako dosudi u korist "Vojvodine", utvrditi štetu i obavezati Grad da preusmeri saobraćaj", kaže Pavlović.

Procenjuje se da bi izmeštanjem sadašnje na stanicu "Vojvodine", nakon određenog vremena, bila namirena sva potraživanja poverilaca, koja su veća od dve milijarde dinara. Među njima, najveća potraživanja, od oko 800 miliona dinara, ima "Kredi agrikol" banka.

Bivša gradonačelnica, Maja Gojković, ranije je izjavila da je Grad u potpunosti ispunio obaveze prema "Vojvodini", te da ugovorom nije predviđeno zatvaranje sadašnje autobuske stanice. Ugovor su 2006. godine potpisali tadašnja gradonačelnica, Maja Gojković, i tadašnji vlasnik ATP "Vojvodina", Ilija Dević.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru